HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – Ξάνθη 1-2

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ξάνθη κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League. Οι Ακρίτες προηγήθηκαν δύο φορές με τους Ντε Λούκας (34’) και Βασιλακάκη (66’), ενώ οι «πράσινοι» ισοφάρισαν προσωρινά με γκολ του Λέτο (62’).

Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή του αγώνα την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα του Ζίφκοβιτς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είχαν μόλις μία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τον Σάμπα στο 18’ να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η Ξάνθη που προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις κατάφερε να προηγηθεί στο 34’. Ο Ντε Λούκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση αιφνιδίασε τον Λουκ Στιλ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να πιέσει και ο Αντρέα Στραματσόνι πέρασε στο γήπεδο τον Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός στο 62′ μετά από πάσα του Μέστο ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ αφού η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία.

Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 66’ ο Βασιλάκακης ο οποίος είδε τον Στιλ εκτός θέσης και με σουτ στην κίνηση από μακρινή απόσταση σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ και χάρισε στην Ξάνθη την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα.

Γκολ: 62′ Λέτο – 34’ Ντε Λούκας, 66′ Βασιλακάκης

Κίτρινες κάρτες: Μέστο, Γουακάσο, Ζέκα, Μολέντο – Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Νιέτο

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάμπα, Μολέντο, Μέστο, Χουλτ, Λεντέσμα (90′ Ρινάλντι), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Λουντ (69′ Εμποκού), Γουακάσο (46′ Λέτο), Μπεργκ.

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (67′ Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (55′ Νιέτο), Βασιλακάκης (75′ Καρασαλίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Καμαρά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση