HomeΚΡΗΤΗ«Στα κάγκελα» οι εργαζόμενοι-Στους δρόμους τα συνδικάτα για καλύτερες συνθήκες εργασίας

«Στα κάγκελα» οι εργαζόμενοι-Στους δρόμους τα συνδικάτα για καλύτερες συνθήκες εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το δικό τους μήνυμα προς τους αρμοδίους θα στείλουν για άλλη μια φορά σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων του Ηρακλείου, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Στη συγκέντρωση της Δευτέρας, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα, συμμετέχουν μεταξύ άλλων συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, αγρότες, νοσηλευτές, ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι, τεχνικοί, φαρμακουπάλληλοι.

Όλα τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιτίθενται στα εργασιακά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση, καταπατώντας τα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου.

Οι ίδιοι διεκδικούν την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, με σταθερές αυξήσεις στους μισθούς και κοινωνικές παροχές.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας, αλλά και στην Αθήνα με το μεγάλο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, με αφορμή και της άφιξης των δανειστών για τη διαπραγμάτευση.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωση τους “Καλούμε τους συναδέλφους μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας! Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Δυναμώνουμε το μέτωπο μας, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσια του κάθε κλάδου, που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα.

Απέναντι στο σχεδιασμό κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγαλοεργοδοσίας που έχει ως στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών, να αντιπαραθέσουμε το δικό μας σχεδιασμό, τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Κανείς δε ζει με 400 ευρώ!

Κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους.

Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση