HomeΚΡΗΤΗΆλλο ένα χτύπημα της ΕΛΑΣ στην παραγωγή κάνναβης – Εντοπίστηκε φυτεία με 200 δενδρύλλια

Άλλο ένα χτύπημα της ΕΛΑΣ στην παραγωγή κάνναβης – Εντοπίστηκε φυτεία με 200 δενδρύλλια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί η φυτεία τους να ήταν φροντισμένη, όπως αποδείχθηκε όμως … φροντισμένη ήταν και η επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έφερε στα δίχτυα των αρχών τρία άτομα, ηλικίας 41, 42 και 23 ετών αντίστοιχα.

Οι τρεις συλληφθέντες, με καταγωγή από το νομό Ρεθύμνου, κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχής.

fyteia

Πιο συγκεκριμένα, νωρίς χθες το πρωί οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε αγροτική τοποθεσία ιδιοκτησίας του 41χρονου και του 42χρονου, σε ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο, 205 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,50 μέτρων, σε πλήρη ανάπτυξη και στο στάδιο της συγκομιδής. Τα δενδρύλλια ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

fyteia2

Επιπλέον, μέσα στην περίφραξη της φροντισμένης χασισοφυτείας, εντοπίστηκε και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν συγκεντρωμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 11.720 γραμμάρια κάνναβης,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • πιστόλι,
  • 2 γεμιστήρες,
  • 153 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων (μεταξύ αυτών και φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου τύπου “KALASNIKOV”) ,
  • 4 κινητά τηλέφωνα

fyteia3

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, προέκυψε ότι οι τρεις άνδρες από κοινού καλλιεργούσαν τη φυτεία με αποτέλεσμα να συλληφθούν. Και οι τρεις αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου.

fyteia6

fyteia4

fyteia5

Διαφήμιση
Διαφήμιση