HomeΚΟΣΜΟΣUNICEF: Εκατοντάδες αμάχων παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι

UNICEF: Εκατοντάδες αμάχων παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες εκτιμάται ότι είναι οι άμαχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι της Συρίας, σύμφωνα με την οργάνωση UNICEF.

Όπως ανέφερε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης για την Ιταλία, Αντρέα Γιακομίνι, είναι απαραίτητο ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής, διευκρινίζοντας πως οι εγκλωβισμένοι βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου.

«Δεν πρέπει να σταματήσουμε να εστιάζουμε στην κατάσταση στο ανατολικό Χαλέπι, διαφορετικά θα καταδικάσουμε σε θάνατο τους ανθρώπους», είπε ο Γιακομίνι.

Εξήγησε, μάλιστα, πως οι άμαχοι που βρίσκονται στο σημείο πρέπει να σωθούν «από τη μανία των αεροπορικών επιδρομών που καθημερινά σκοτώνουν παιδιά και ισοπεδώνουν νοσοκομεία και σχολεία».

Στη συνέχεια, κάλεσε για την παρουσίαση ενός σχεδίου εκκένωσης που θα συμφωνηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χωρίς καμία διάκριση, ώστε να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι.

«Αυτή η σύγκρουση, δεν είναι πια εμφύλια αλλά παγκόσμια, συνεχίζεται εδώ και έξι χρόνια και δεν είναι ο πόλεμος του συριακού λαού, πάνω στον οποίο παίζεται ένα παιχνίδι σκάκι χωρίς νικητές. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή των εποχών μας», συμπλήρωσε ο Γιακομίνι καλώντας τα διεθνή δίκτυα να συνεχίσουν να μιλούν για το Χαλέπι.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση