HomeΚΟΣΜΟΣΜέι: Θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά

Μέι: Θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βρετανία θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη «μέγιστη δυνατή» πρόσβαση στην ενιαία αγορά για τις βρετανικές επιχειρήσεις κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να αγνοήσει το μήνυμα του δημοψηφίσματος για περιορισμό στην ελεύθερη μετανάστευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να είμαστε φιλόδοξοι στη διαπραγμάτευσή μας, να διαπραγματευθούμε την καλύτερη συμφωνία για τους Βρετανούς, που θα περιλαμβάνει τη μέγιστη δυνατή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά για να συναλλάσσονται και να λειτουργούν σε αυτή οι εταιρείες», δήλωσε η κ. Μέι απαντώντας σε ερωτήσεις του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βουλή.

Τα σχόλια της Συντηρητικής πρωθυπουργού συνιστούν ελαφρά υποχώρηση από τα μηνύματα που έστειλε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή ότι το Λονδίνο θα επιδιώξει «σκληρό Brexit», που θα θέτει ως προτεραιότητα τον περιορισμό της μετανάστευσης αντί για την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Παράλληλα, η κ. Μέι αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει δημόσια διαπόμπευση εταιρειών που προσλαμβάνουν πολλούς ξένους εργαζόμενους, ουσιαστικά ακυρώνοντας το σχέδιο που παρουσίασε πριν δύο εβδομάδες στο συνέδριο των Συντηρητικών η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ.

Τα σχέδια της κ. Ρουντ, που προέβλεπαν ότι το Λονδίνο θα κατονομάζει και θα εκθέτει επιχειρήσεις που εργοδοτούν πολλούς μη Βρετανούς, προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση Μέι σε υποχώρηση.

Απαντώντας στον κ. Κόρμπιν, η πρωθυπουργός αποσαφήνισε σήμερα ότι τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν για το προσωπικό που απασχολούν οι βρετανικές επιχειρήσεις θα χρησιμοποιηθούν απλώς ώστε να διασφαλιστεί ότι οι Βρετανοί εργαζόμενοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να καλύψουν τα κενά την αγορά εργασίας.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση