HomeΚΟΣΜΟΣΖημιές εκατομμυρίων δολαρίων στη NASA λόγω του τυφώνα Μάθιου

Ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στη NASA λόγω του τυφώνα Μάθιου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο τυφώνας Μάθιου προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων σε κτίρια της NASA, τη στιγμή που περνούσε σε απόσταση 32-40 χλμ ανατολικά του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του διαστημικού κέντρου. Οροφές κτιρίων υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα να  πλημμυρίσουν χώροι με εξοπλισμούς και έπιπλα, σύμφωνα με τον διευθυντή της NASA Ρόμπερτ Καμπάνα, ο οποίος υπολόγισε τις ζημιές σε εκατομμύρια. «Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα όμως» είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης. Πρόσθεσε ότι δεν προκάλεσε ζημιές στις πλατφόρμες και το υλικό εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Οι άνεμοι έφτασαν ταχύτητες 217χλμ την ώρα στην πλατφόρμα εκτόξευσης 39Α, την οποία η NASA νοικιάζει στην εταιρεία SpaceX του δισεκατομμυριούχου Eλον Μάσκ, και σε απόσταση 30 μέτρων από το έδαφος, και μέχρι 138 χλμ την ώρα στο έδαφος. Η πλατφόρμα 39Α και η παραπλήσια 39Β δεν έπαθαν ζημιές, ενώ το κέντρο επαναλειτούργησε ξανά την Τρίτη.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση