HomeΚΡΗΤΗΣτο Κινητό Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας

Στο Κινητό Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Κινητό Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» από τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφθηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης με την προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας κ. Δημητρίου. Ο Αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τους γιατρούς της μονάδας, ενημερώθηκε για τα παιδιά που μέχρι σήμερα έχουν περάσει για προληπτικές εξετάσεις και για τις επόμενες δράσεις του εθελοντικού οργανισμού.

Το Κινητό Πολυιατρείο βρίσκεται στο Ηράκλειο από τις 10 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου στα πλαίσια της δράσης «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική για παιδιά» και με βάση του την Πλατεία Ελευθερίας οι εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται καθημερινά από τις 08:30 το πρωί έως και τις 16:30 το απόγευμα. Καθημερινά εξετάζονται περίπου 40 παιδιά που διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός «Το χαμόγελο του Παιδιού» με τα συγκεκριμένα Υπουργεία  και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με στόχο πάντα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Τα  παιδιά (θα πρέπει να συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς/γονείς/κηδεμόνες ή για τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες τους έχουν υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης) έχουν την δυνατότητα, να υποβληθούν, σε μία επίσκεψη, σε προληπτικό παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό, ορθοπεδικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο, από εθελοντές ιατρούς και  νοσηλευτικό προσωπικό.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δράση να το δηλώσουν στο Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης στα τηλέφωνα: 2813409203, 2813409423  προκειμένου να προγραμματιστούν τις επισκέψεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση