HomeΣΠΟΡΟ Παναθηναϊκός , ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιποι διεκδικητές της συναρπαστικότερης Ευρωλίγκας όλων των εποχών.

Ο Παναθηναϊκός , ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιποι διεκδικητές της συναρπαστικότερης Ευρωλίγκας όλων των εποχών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Σήμερα Τετάρτη 12/10 , αρχίζει η Ευρωλίγκα για την σεζόν 2016-2017. Με την μορφή που θα έχει από φέτος , προμηνύεται συναρπαστική , καθώς πρόκειται για έναν πραγματικό μαραθώνιο. Οι 16 ομάδες θα παίξουν σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών από όπου θα προκύψουν οι 8 που θα περάσουν στα προημιτελικά.

Ας δούμε τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν την σπουδαία διοργάνωση που υπόσχεται πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις .

Παναθηναϊκός :  Ο Εξάστερος , αρχίζει την πρώτη του χρονιά χωρίς τον μεγάλο Δημήτρη Διαμαντίδη. Ενισχύθηκε με σπουδαίους παίκτες όπως οι Μπουρούσης , Σίγκλετον , Τζέιμς , Ρίβερς και Νίκολς . Ο τραυματισμός του Τζέιμς θα φέρει και άλλη μεταγραφή για τον ΠΑΟ  , που σε συνδυασμό με τις ποιοτικές μονάδες που διέθετε ήδη όπως ο αρχηγός πλέον Νικ Καλάθης , ο Γκιστ και ο Παππάς , έχει ως μεγάλο στόχο τουλάχιστον, την επιστροφή στο Φάιναλ Φορ. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να βρει αγωνιστική ταυτότητα χωρίς τον 3D στο παρκέ και ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει ποιοτικές μονάδες για να το πετύχει αυτό.

 

Ολυμπιακός :  Ο Πρωταθλητής Ελλάδας , έχει ως στόχο την επιστροφή στο Φάιναλ Φορ , μετά την περσινή κακή ευρωπαϊκή χρονιά. Ενισχύθηκε με τους Μπιρτς και Γκριν στις θέσεις των Χάντερ και Στρόμπερι που αποχώρησαν . Δύναμη του και φέτος θα είναι οι αρχηγοί Σπανούλης και Πρίντεζης καθώς και οι πολύ ποιοτικοί Χάκετ , Λοτζέσκι και Παπανικολάου. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου  έμεινε σχεδόν ίδια σε σχέση με πέρυσι , γεγονός που βοηθά στην ομοιογένεια του ρόστερ και μένει να αποδειχθεί αν θα αντέξει αυτή την σειρά αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Αναντολού Εφές:  Ούτε οι Τούρκοι είχαν καλή χρονιά στην Ευρωλίγκα και θέλουν επιτέλους να δουν τα χρήματα τους να πιάνουν τόπο . Προσέλαβαν τον προπονητή , μιας εκ των αποκαλύψεων της περσινής χρονιάς Λαμποράλ Κούτσα , Βέλιμιρ Περάσοβιτς , με σκοπό να κάνει τις ποιοτικές μονάδες που διαθέτει ομάδα με συνοχή. Αστέρια της ομάδας , φυσικά ο Τόμας Ερτέλ με έφεση στις ασίστ και το σκοράρισμα και οι Αμερικάνοι Τόμας , Γκρέιντζερ και Ντάνστον.

 

Αρμάνι Μιλάνο :  Οι Ιταλοί , έκαναν σημαντικές  κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι , για να κάνει πορεία ανάλογη με το 2014 που έφτασαν ως τα προημιτελικά . Απέκτησαν τους μεταξύ άλλων τους Χίκμαν , Ραντούλιτσα και Ζόραν Ντράγκιτς οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τους Τζεντίλε και Σιμόν , συγκροτούν ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ. Ο Ρέπεσα καλείται να πάρει το μέγιστο των δυνατοτήτων από τους παίκτες του για να έχει ελπίδες για διάκριση.

 

Ερυθρός Αστέρας :  Οι Σέρβοι ,μετά την περσινή αξιόλογη πορεία  ,θέλουν να συνεχίσουν έτσι και φέτος , παρά την απώλεια σημαντικών παικτών όπως οι Μίλερ , Τσίρμπες και Κίνσευ. Η ομάδα του Ράντονιτς που ενισχύθηκαν με τους Κούζμιτς και Τζένκινς , που σε συνδυασμό με τους Γιόβιτς , Μπιέλιτσα και Μίτροβιτς καλούνται να υπερβάλλουν εαυτόν για να πετύχουν κάτι φέτος.

 

Γαλατασαράι :  Οι Τούρκοι , μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τις προηγούμενες χρονιές , επέστρεψαν στην Ευρωλίγκα , οικονομικά εύρωστοι και με σχετικά καλό ρόστερ. Παίκτες όπως οι Ντέντμοντ , Πλάις , Μίτσοφ , Τάιους και Πρέλτζιτς , υπόσχονται μια αξιοπρεπή πορεία στην διοργάνωση. Δεν είναι στα φαβορί για πρόκριση τηρουμένων των αναλογιών αλλά έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την έκπληξη.

 

Μπάμπεργκ : Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι που ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προηγούμενης σεζόν , ξεκινάει και αυτήν την χρονιά με σκοπό τουλάχιστον να είναι εφάμιλλη της περσινής . Με τους Ζήση , Μέλι και Στρέλνιεκς να ναι τα πρώτα βιολιά  , έχει δυνατότητες , είναι δύσκολο να περάσει στους 8 , αλλά εφόσον διατηρήσει την έδρα της όσο γίνεται , υπάρχουν πιθανότητες.

 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας : Οι Πρωταθλητές Ευρώπης του Δημήτρη Ιτούδη , με ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ τους ,έχουν ως στόχο το back to back . Με ένα απίστευτο ρόστερ με παίκτες όπως οι Ντε Κολό , Τεόντοσιτς , Χάινς και Βορόνσεβιτς , συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για πρόκριση στο φάιναλ φορ αλλά για κατάκτηση του τροπαίου.

 

Νταρουσάφακα :  Οι Τούρκοι , στην δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους στην διοργάνωση έχουν βάλει τον πήχη ψηλά. Έχουν στον πάγκο τους τον σπουδαίο Ντέιβιντ Μπλατ και παίκτες όπως οι Μπέρτανς , Γουοναμέικερ και Τζέιμς Άντερσον . Φιλοδοξούν να μπουν σφήνα στις παραδοσιακές δυνάμεις και να προκριθούν στην επόμενη φάση.

 

Μπαρτσελόνα : Οι Καταλανοί , αντικατέστησαν όλες τις σπουδαίες απώλειες που είχαν  με εξίσου σπουδαίες μονάδες . Στην θέση των Αμπρίνες , Σάμουελς , Αρόγιο , Σατοράνσκι και Πασκουάλ , ήρθαν οι Κλαβέρ , Κόπονεν , Ράις και φυσικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας . Η Μπαρτσελόνα των δικών μας Περπέρογλου και Βεζένκοφ , διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ που την κάνει φαβορί για φάιναλ φορ . Αρκεί να μην παρουσιάσει το κακό πρόσωπο που δείχνει στα νοκ άουτ τα τελευταία χρόνια και θα χει πολλές ελπίδες για τίτλο μετά από 7 χρόνια.

 

Φενερμπαχτσέ: Η φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης , επιστρέφει φέτος με σκοπό αυτήν την φορά να την κατακτήσει . Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς , χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στο ρόστερ της , θα θέλει να κατακτήσει τον τίτλο στην Κωνσταντινούπολη. Έχει παίκτες όπως οι Σλούκας , Άντιτς , Βέσελι  , Μπογκντάνοβιτς και Ντατόμε και συγκαταλέγεται στα μεγάλα φαβορί.

 

Μπασκόνια : Η ως πέρυσι , Λαμποράλ Κούτσα , έχασε πολλές σημαντικές μονάδες που την έφτασαν ως το φάιναλ φορ , έχασε ακόμα και τον προπονητή της που πήγε στην Εφές . Όμως απέκτησε παίκτες όπως οι Λάρκιν και Μπαρνιάνι και είναι μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν θέση στην οκτάδα.

 

Μακάμπι Τελ Αβίβ :  Η ομάδα του λαού , μετά την περσινή απογοητευτική της πορεία , θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες . Απέκτησε μεταξύ άλλων τους Τσίρμπες και Μίλερ από τον Ερυθρό Αστέρα καθώς και τους Γκάουντλοκ και Γουίμς και φιλοδοξεί να επιστρέψει στα στάνταρ των προηγούμενων ετών . Σίγουρα είναι στις ομάδες που είναι φαβορί , τουλάχιστον για την οκτάδα.

 

Ρεάλ Μαδρίτης :  Οι Μαδριλένοι , παρά το σοκ της αποχώρησης του Σέρχιο Ροντρίγκεζ , απέκτησαν ποιοτικούς παίκτες όπως οι Χάντερ , Ράντολφ και Ντρέιπερ. Θα στηριχθούν και φέτος στους Γιούλ , Κάρολ , Ρούντι και Ρέγες και είναι στις ομάδες που θα διεκδικήσουν είσοδο στο φάιναλ φορ.

 

Ούνιξ Καζάν : Οι Ρώσοι  είναι στις ομάδες που είναι στα αουτσάιντερ της διοργάνωσης , αλλά έχει παίκτες όπως οι Λάνγκφορντ και Καϊμακόγλου που θα τις επιτρέψουν να κάνει κάποιες νίκες και να κυνηγήσει την έκπληξη.

 

Ζαλγκίρις Κάουνας : Οι Λιθουανοί , με τον μεγάλο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο τους και με αρκετούς καλούς παίκτες θα κυνηγήσουν την έκπληξη της εισόδου στα προημιτελικά . Από το ρόστερ ξεχωρίζουν οι Πάνγκος , Γιανκούνας, Μιλάκνις και Σεϊμπούτις που θα δώσουν στην ομάδα την δυνατότητα να ελπίζει .

 

Αυτή είναι η παρουσίαση των ομάδων της φετινής διοργάνωσης , μιας διοργάνωσης χωρίς ξεκάθαρο φαβορί , που δεν θα είναι σπριντ αλλά αγώνας αντοχής και θα κερδίσει αυτός που θα δείξει την μεγαλύτερη ποιότητα σε βάθος χρόνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση