HomeΚΡΗΤΗΟ δήμος Οροπεδίου Λασιθίου διεκδικεί επίδομα θέρμανσης

Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου διεκδικεί επίδομα θέρμανσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίδομα θέρμανσης στην υψηλότερη ζώνη για νοικοκυριά και σχολεία ζητάει ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης από τον αν. Υπ. Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη

Την έγκριση του επιδόματος θέρμανσης στην υψηλότερη ζώνη για τους κατοίκους του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, και τις σχολικές μονάδες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες στη περιοχή, ζητάει ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης με  έγγραφο του προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.  Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης υπογραμμίζει, ότι, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου είναι ο κατεξοχήν ορεινός Δήμος της Κρήτης με υψόμετρο που κυμαίνεται από 800 έως 2.148 μέτρα.

«Παρ’ όλα αυτά συγκαταλέγεται στην τέταρτη (τελευταία) κατηγορία για το επίδομα θέρμανσης λόγω του βρίσκεται γεωγραφικά στην περιφέρεια Κρήτης. Έτσι αντιμετωπίζεται ως πεδινή – παραθαλάσσια περιοχή, χωρίς να εξετάζονται τα ιδιαίτερα ορεινά χαρακτηριστικά του. Επειδή η χρόνια αδικία σε βάρος των κατοίκων του ορεινού μας Δήμου αλλά και άλλων ορεινών Δήμων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, ιδιαίτερα λόγω των έντονων οικονομικών δυσχερειών της εποχής μας, ζητούμε την άμεση αποκατάσταση στο επίδομα θέρμανσης των ορεινών Δήμων με βάση την κοινή λογική ώστε να ενταχθούμε στην πρώτη κατηγορία του επιδόματος θέρμανσης. Επίσης ζητούμε να εντάσσονται στο επίδομα και οι υπηρεσίες των Δήμων, προκειμένου να εξασφαλίζονται πόροι (για τα σχολεία κλπ)», αναφέρει χαρακτηριστικά στο έγγραφο του προς τον αν. Υπουργό ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, ο οποίος τεκμηριώνει το αίτημα του με σχετικά γραφήματα-πίνακες με τις ακριβείς ενδείξεις θερμοκρασίας από τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού που βρίσκεται εγκατεστημένος στο δημαρχείο του Δήμου στο Τζερμιάδων Λασιθίου.

Σύμφωνα με τις μέσες τιμές θερμοκρασιών ανά μήνα, διαπιστώνεται ότι για 4 μήνες καταγράφονται θερμοκρασίες που βρίσκονται, κατά πολύ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10 °C.

Επίσης, ο καταγεγραμμένος ετήσιος μέσος όρος θερμοκρασίας για το οροπέδιο Λασιθίου τα τελευταία εννέα χρόνια είναι μόλις 13,2 °C.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, αναφέρει στον αν. Υπουργό: «Τεκμηριώνουμε λοιπόν την θέση ότι οι εξαιρετικά δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στο οροπέδιο Λασιθίου, επιτάσσουν την επιδότηση θέρμανσης στην υψηλότερη κατηγορία (Α’ Ζώνη), τόσο για το σύνολο των νοικοκυριών του Δήμου όσο και για τις υπηρεσίες του (Σχολεία κλπ). Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί ΑΜΕΣΑ το ζήτημα του επιδόματος θέρμανσης, που για τον ορεινό μας Δήμο αποτελεί μείζον θέμα βιωσιμότητας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση