HomeΣΠΟΡΓνώρισαν την επιτυχία οι Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου

Γνώρισαν την επιτυχία οι Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι καθιερωμένοι πια Ορεινοί αγώνες Καβουσίου Ιεράπετρας . Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από τον όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης και τον Π.Σ. Καβουσίου .

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Σταυροδρόμι αξιών ήταν προχτές το Καβούσι Κυριακή  9 Οκτωβρίου όπου συναντήθηκαν , ο αθλητισμός, ο πολιτισμός , η ευγενής άμιλλα, και η Κρητική φιλοξενία.

Πάνω από 150 συμμετέχοντες αθλητές στους δύο ορεινούς αγώνες 21 και 6 χλμ καθώς και οι μικροί φίλοι στον αγώνα των 1000 μ για παιδιά δημοτικού απήλαυσαν μια μοναδική εμπειρία σε τοπία και φαράγγια (Μέσονα, Χαυγά) σπάνιας ομορφιάς , διέσχισαν ρεματιές (Μυλωνιάς) και Δάση (Θρυπτής) , παλιούς εγκαταλειμμένους οικισμούς (Δρακαλεύρι) , Μινωικά μονοπάτια , τόπους αρχαίους όπου η ιστορία τους  χάνεται στα βάθη του χρόνου , (Αρχαία Ελιά, Κάστρο, Ιερό Άλσος  Καβουσίου κ.τ.λ.) .

oreinoi agones kavousioy

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα και αρχικά στον αγώνα των 21 χλμ και θετικής /αρνητικής υψομετρικής ±1300 μ. στην γενική κατηγορία ανδρών ,μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γερμανός    Ronneburger Ralf  από την Λειψία , ο οποίος δεν έτρεξε αλλά «πέταξε» και τερμάτισε στον εκπληκτικό χρόνο των 2 ωρών 02 λεπτών και 58 δευτ. που αποτελεί και ρεκόρ αγώνα. Δεύτερος αθλητής της γενικής κατάταξης ήταν ο Συλλιγνάκης Μανόλης από το Μόχλος Σητείας με τον επίσης φοβερό χρόνο των 2 ωρών 04 λεπτών και 32 δευτ και τρίτος ο Βιτσιλάκης Λευτέρης της Παλαιόχωρα TRT από Παλαιόχωρα Χανίων με τον επίσης πολύ καλό χρόνο των 2 ωρών 20 λεπτών και 03 δευτ. Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Feddersen Helena του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με χρόνο 2 ώρες 40 λεπτά και 40 δευτ. με δεύτερη την Beti Flora με χρόνο 3 ώρες 11 λεπτά και 28 δευτ. και τρίτη την Σοφία Κριαρά του ΣΔΥ Χανίων με χρόνο  3 ώρες 20 λεπτά και 04 δευτ.

Στον μικρό αλλά καθόλου εύκολο αγώνα των 6 χλμ και θετικής /αρνητικής υψομετρικής ± 300 μ . στη γενική κατάταξη πρώτος ήταν ο Παπαγιαννάκης Γεώργιος με χρόνο 31 λεπτά και 32 δευτ. , δεύτερος ο Περράκης Γιώργος της Παλαιόχωρα TRT από Παλαιόχωρα Χανίων , με χρόνο 34 λεπτά και 03 δευτ και τρίτος ο Λιουδάκης Χαράλαμπος με χρόνο 36 λεπτά και 22 δευτ. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Πεδιαδίτου Ρένα της Αfordakos Team από Ιεράπετρα με χρόνο 40 λεπτά και 21 δευτ, δεύτερη την Αφορδακού Αρετή  της Αfordakos Team από Ιεράπετρα με χρόνο 47 λεπτά και 57 δευτ, και τρίτη  την Παπαδάκη Αθηνά με χρόνο 48 λεπτά και 04 δευτ.

oreinoi agones kavousioy2

Οι νικητές στέφτηκαν με στεφάνι που φτιάχτηκε από την Αρχαία Μινωική Ελιά (περίπου 1500 Π.Χ.)  που βρίσκεται στον Αζοριά Καβουσίου .

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως :

  1. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου και την Πρόεδρο Μαρία Χαλκιαδάκη καθώς και την Μαρία Φιοράκη , τον Μιχάλη Βογιατζή την Κατερίνα Γραμματικάκη και τον Αντώνη Φουντουλάκη καθώς επίσης και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κο Ρεμεδιάκη Ιωάννη για τη υποστήριξη των αγώνων και που τις τελευταίες μέρες έγιναν κυριολεκτικά θυσία . Επίσης τον Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη και τον γιό του Γεώργιο Κουδουμογιαννάκη . Τον Μπάμπη Κουφουδάκη που έκανε την χρονομέτρηση του αγώνα.
  2. Τις γυναίκες του χωριού που μαγείρεψαν φαγητό για όλους τους συμμετέχοντες και όχι μόνο
  3. Την Κα Ελένη Βλάσση , διευθύντρια του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας που μας ήταν κοντά μας με το συνεργείο της καθώς πρόκειται να συμπεριλάβει στην νέα της δουλειά -που θα είναι αφιερωμένη στο Ιερό Άλσος Καβουσίου-, πλάνα από τους ορεινούς αγώνες και τις εκδηλώσεις.
  4. Την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και τον εκπρόσωπο Κο Γιάννη Γουλιδάκη που υποστήριξε τους αγώνες.
  5. Τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Κο Θεοδόση Καλαντζάκη και τους Κους Πανταζή Αργύρη , Παπαδοπετράκη Ανδρέα ,  Γεώργιο Φραγκούλη , Νταραρά  Ηλία , Κα Μαρία Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη που ήταν κοντά μας   και για την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για την μεταφορά των αθλητών από και προς Ηράκλειο
  6. Το κατάστημα στο Ηράκλειο (Εβανς 15 ) Mountain Club και τον Πλούτωνα Γκούφα για τα αμέτρητα δώρα και δωροεπιταγές στους νικητές και σε όλους τους συμμετέχοντες
  7. Τους χορηγούς μας : την Μαρία Χαλκιαδάκη δωμάτια Sofia Rooms και το Γιάννη Χαλκιαδάκη και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Θόλος. Επίσης ευχαριστούμε τους Βασίλη Μπαλοθιάρη (Επικοινωνία) , Μουτσάκη Γιώργο (Pop Art γραφικές τέχνες) , Super Market Χαλκιαδάκης , Super Market Λιανός (Καβούσι), SIGANOS S.A. Wine & Spirits, Ζερβαλάκης Ανδρέας (Λογιστικό γραφείο), Ηλιάκης Εμμανουήλ (Οπωροκηπευτικά), Μπαρμπουνάκη Κώστα (Γεωλόγο), Ltec (Λαμποκωνσταντάκης Κώστας) Τζαρή Νικόλαο (Σιδηρικά Χρώματα) Ιεράπετρα, Σακκάδακη Ιωάννη (Κρεοπωλείο) Ιεράπετρα, Ασφάλειες Πατεράκη Ιεράπετρα, Ασφαλιστικό Γραφείο Γιάννη Λαθουράκη Ιεράπετρα, Αδαμάκη Ερρίκο (Γεωργικά Μηχανήματα) Παχειά Άμμος, Περράκη Μάνο (Πρατήριο ΕΚΟ) Παχειά Άμμος , HIGH5 sport nutrition , ΑΝΕΚ SUPERFAST FERRIES για την ενίσχυση και υποστήριξη της διεξαγωγής των αγώνων.
  8. Για το τέλος αφήσαμε τους εθελοντές μας και που πιστεύω ότι αξίζουν το μεγαλύτερο ευχαριστώ από όλους για την συνεισφορά και τον εθελοντισμό τους και το καλό αποτέλεσμα στο έργο τους κατά την διάρκεια των αγώνων. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας και τον Ερυθρό Σταυρό τον Νίκο Νεστοράκη και τον Γιάννη Αιβαλιωτάκη, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης και τον Γιώργο Βάρδα, τους  Εθελοντές Διασώστες  Ιεράπετρας (ΕΔΙΚ) και τον Νίκο Παπαδάκη και Μάνο Μπιλανάκη.

Ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου με δεδομένο πλέον ότι το ορεινό τρέξιμο κερδίζει συνεχώς έδαφος και με την πεποίθηση  ότι πάντα μέσα από  τέτοιες  δραστηριότητες προβάλουμε την ομορφιά του τόπου μας και καλλιεργούμε αθλητική κουλτούρα που την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση