HomeΚΡΗΤΗΜαθητές είχαν στις τσάντες σουγιάδες και ρόπαλα – Σοκάρει το περιστατικό

Μαθητές είχαν στις τσάντες σουγιάδες και ρόπαλα – Σοκάρει το περιστατικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πρωτοφανές περιστατικό  έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία των Χανίων, καθώς «πρωταγωνιστές» του υπήρξαν ανήλικοι, μαθητές Γυμνασίου, οι οποίοι κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια συνηθισμένη διαμάχη μεταξύ μαθητών διαφορετικών σχολείων, έφερε την «προσβολή» και την επιθυμία για το … ξεκαθάρισμα των λογαριασμών.

Το σχέδιο της εκδίκησης μπορεί να ήταν οργανωμένο μέχρι την παραμικρή του λεπτομέρεια, αλλά ευτυχώς για όλους … διέρρευσε, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι αρχές πως ομάδα μαθητών από συγκεκριμένο Γυμνάσιο έχει ξεκινήσει με άγριες διαθέσεις για άλλο σχολείο προκειμένου να ανταποδώσει την πρόσφατη «προσβολή».

Πριν από λίγες ημέρες, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των haniotika-nea.gr, μαθητές από το ένα σχολείο πέταξαν σε συμμαθητές τους άλλου Γυμνασίου αυγά και πορτοκάλια. Τα «θύματα» όμως της ενέργειας αυτής προσεβλήθησαν και αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση με όπλα αυτή τη φορά στ’ αλήθεια επικίνδυνα.

Η μεγάλη ομάδα των «εκδικητών» ξεκίνησε για το άλλο σχολείο, στο δρόμο ωστόσο τη σταμάτησαν οι αστυνομικοί και κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντόπισαν στις τσάντες τριών από αυτούς, σουγιάδες και ξύλινα ρόπαλα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών, σε βάρος των οποίων μάλιστα σχηματίστηκαν και δικογραφίες για παραμέληση ανηλίκου.

Το περιστατικό έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το περιστατικό χαρακτηρίζεται μεμονωμένο και ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί άλλη φορά στο παρελθόν, μολονότι οι «διαμάχες» μεταξύ σχολείων είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά και σε διάφορες περιοχές όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση