HomeΚΡΗΤΗΠανηγυρική η εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων για τα 40 χρόνια λειτουργία

Πανηγυρική η εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων για τα 40 χρόνια λειτουργία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή του ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ετήσια εκδήλωσή του, η οποία λόγω της συγκυρίας των 40 χρόνων είχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου επισημαίνονται τα εξής:

Η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με τα μέλη και τους συνεργάτες του συνδέσμου να συναντιούνται, να βραβεύουν μέλη που συνταξιοδοτούνται, αλλά και εργαζόμενους που επέδειξαν σημαντική απόδοση και ζήλο.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ΤΑΣΟΥ ΓΚΟΥΜΑ ,ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΔΙΑΝΑΚΗ , ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΗ,ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΙΡΛΙΡΑΚΗ και ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΜΙΔΑΚΗ, εκλεκτών μελών της Οικογένειας του Τουρισμού που απεβίωσαν το προηγούμενο έτος.

Στην καθιερωμένη Ομιλία του o Πρόεδρος του Συνδέσμου κ .Μιχάλης Βλατάκης είπε τα εξής:

touristikoi praktores4

«Ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, που τα Μέλη μας διακινούν το Σύνολο του Τουρισμού της Κρήτης, γίνεται φέτος  40 ετών ,με την πανηγυρική σημερινή καθιερωμένη πια ετήσια εκδήλωση μας, για την απόδοση του βραβείου  ’Ιωάννης Ρασιδάκης’’ στην μνήμη του πρώτου Προέδρου του Συνδέσμου ,στους καλύτερους υπάλληλους Τουριστικών γραφείων για το 2016 , αλλά και να τιμήσουμε εκλεκτά Μέλη μας που συνταξιοδοτήθηκαν, πρωτεργάτες Ξενοδόχους και την Πολιτεία όταν στηρίζει τον Τουρισμό.

Κάθε χρόνο που ετοιμάζουμε τον χαιρετισμό αυτό αναρωτιόμαστε αν θα αφήσουμε τα ίδια λόγια η λόγω των περιστάσεων θα πρέπει κάτι να αλλάξουμε. Παρά το ότι θα θέλαμε πολύ να μην είναι ο Τουρισμός ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης στην χώρα ,δυστυχώς η ευτυχώς αυτό εξακολουθεί να γίνεται όπως και το ότι  η Κρήτη μας εξακολουθεί να τραβάει την ‘’αμαξοστοιχία’’  του Τουρισμού της Ελλάδας. Έχουμε  μέχρι στιγμής αριθμητικά , το τονίζω μόνο αριθμητικά ,μία αύξηση περίπου 10% .Πόσο θα θέλαμε όμως να σας πούμε ότι  επιτέλους τα έσοδα είναι ανάλογα , δεν μπορούμε όμως ούτε και φέτος να το πούμε διότι  η σαιζόν άρχισε αργά αρχές του Μάη, έγιναν μεγάλες προσφορές και μειώσεις τιμών για να προσελκύσουμε πακέτα από Τουρκία και Αίγυπτο λόγω των γεγονότων και ο ανασταλτικός παράγοντας της υπερφορολόγησης  καλά κρατεί.. και γιγαντώνεται.

touristikoi praktores5

Ναι  θεωρούμαστε και είμαστε ασφαλής προορισμός!!! μέχρι πότε όμως, με χωρίς συνεννόηση επιβολή προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, που αν μη τι άλλο ,με την τρομολαγνεία που υπάρχει στην Βόρεια Ευρώπη ,την κύρια δεξαμενή των επισκεπτών μας   ΦΟΒΙΖΕΙ. Εμείς οι Κρητικοί είμαστε φιλόξενοι και δη οι άνθρωποι του Τουρισμού  αλλά ζητάμε να το διαχειριστούμε ,το σοβαρό αυτό πρόβλημα ΜΑΖΙ για να βρούμε την καλύτερη λύση για την φιλοξενία αυστηρά οικογενειών που ξέφυγαν από τον τρόμο του πολέμου.

Πως μπορούμε να υπολογίζουμε σε αύξηση εσόδων από τον Τουρισμό  χωρίς υποδομές και με απειλές για κλείσιμο των αεροδρομίων που ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική έστω και την τελευταία στιγμή και αφού επικοινωνιακά δυστυχώς μας ξανάβαλε μετά από δύο σχετικά ειρηνικά έτη  στο κάδρο των χωρών που υπάρχει έστω φόβος να μην  πετάξουν τα αεροπλάνα λόγω απεργιών.

Η μόνη ελπίδα σε ΟΛΑ τα παραπάνω είστε εσείς οι ΑΡΙΣΤΟΙ που με το ήθος σας  ,την επαγγελματικότητά σας και τις υποδειγματικές υπηρεσίες σας, ευχαριστείτε τους επισκέπτες μας και προκαλείτε τους συναδέλφους σας ,να σας ακολουθήσουν για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ που πρέπει να προσφέρουμε».

Ακολούθησε απονομή στους παρακάτω υπαλλήλους Τουριστικών Γραφείων που μπόρεσαν να παρευρεθούν.

touristikoi praktores2

touristikoi praktores3

Όλοι οι τιμώμενοι παρέλαβαν αναμνηστική πλακέτα και δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο  προσφορά των  AEGEAN,  ELLINAIR & SKYEXPRESS.

Μετά από κλήρωση το χρηματικό έπαθλο των 1.000€ κέρδισε ο Βασίλης Λατσάρας από το τουριστικό γραφείο D.T.S.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο κος Χριστόδουλος  Σμπώκος για την προσφορά του στον Τουρισμό .

Επίσης με  απόφαση του ΔΣ, τιμήθηκαν Ξενοδόχοι πρωτεργάτες του Τουρισμού. Ο κος Βανταράκης Σταύρος από τα Χανιά, ο κος  Νικόλαος Σταγάκης από το Ρέθυμνο,  ο κος Μιχάλης Καραταράκης από το Ηράκλειο ,ο κος και η κα Προκοπάκη από το Λασίθι.

Το βραβείο του δημόσιου λειτουργού που στήριξε τον τουρισμό απονεμήθηκε στον Περιφερειάρχη κο Σταύρο Αρναουτάκη.

 

 

 

 

 

touristikoi praktores6

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση