HomeΚΡΗΤΗΤο Ηράκλειο δείχνει τον δρόμο της… αλληλεγγύης – Φτιάχνουν το σπίτι 5μελούς οικογένειας που κάηκε

Το Ηράκλειο δείχνει τον δρόμο της… αλληλεγγύης – Φτιάχνουν το σπίτι 5μελούς οικογένειας που κάηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία πρωτοφανής κινητοποίηση έχει καταγραφεί τον τελευταίο μήνα στο Ηράκλειο, μετά από πρωτοβουλία της «Κίτρινης Αποστολής», προκειμένου να ξαναβρεί στέγη η πενταμελής μονογονεϊκή οικογένεια που στα τέλη του Σεπτεμβρίου είδε το σπίτι της να γίνεται… στάχτη.

Πρόκειται για ένα ισόγειο σπίτι στην οδό Ρούβα και Κατεχάκη 36 στα Δειλινά που παραδόθηκε στις φλόγες το πρωί της 22ας Σεπτεμβρίου αφήνοντας στον… δρόμο την πολύτεκνη οικογένεια.

Δείτε φωτογραφίες μετά την φωτιά

 KITRINH PRIN KITRINH PRIN1 KITRINH PRIN2 KITRINH PRIN3 KITRINH PRIN5 KITRINH PRIN6 KITRINH PRIN7

Έντονο το ενδιαφέρον των Ηρακλειωτών

Από την πρώτη στιγμή η «Κίτρινη Αποστολή» πήρε την πρωτοβουλία να βοηθήσει προκειμένου να ξαναμπεί στο σπίτι της η πενταμελής οικογένεια.

Το ανακοίνωσε στο προφίλ που έχει στο facebook κι αμέσως άρχισαν οι Ηρακλειώτες να συρρέουν για να βοηθήσουν δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το καλύτερο μάθημα… αλληλεγγύης.

Ελαιοχρωματιστές, οικοδόμοι και δεκάδες άλλοι άνθρωποι έσπευσαν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς.

Το αποτέλεσμα ήταν το σπίτι στα Δειλινά να αλλάζει σταδιακά μεν, σε καθημερινή βάση δε εικόνα.

Μάλιστα σήμερα μπήκε στο σπίτι ο ελαιοχρωματιστής ο οποίος ξεκίνησε τις εργασίες. Μέσα στην βδομάδα, όπως ενημερώνει ο Δημήτρης Αποστολάκης την ομάδα της Κίτρινης Αποστολής, θ’ αρχίσουν σταδιακά να μπαίνουν έπιπλα και πράγματα.

Μάλιστα ζητά: «Όσοι έχουν διώροφα κρεβάτια (χωρίς στρώματα) και δεν τα χρειάζονται θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμα…καθότι ένα δωμάτιο έχει χωριστεί με γυψοσανίδα στη μέση( άρα ο χώρος αναγκαστικά έχει μικρύνει) για να μπορούν να κοιμηθούν τα 4 κορίτσια της οικογένειας».

Δείτε τις σημερινές φωτογραφίες

KITRINH 7 OKTOBRIOY KITRINH APOSTOLH KITRINH APOSTOLH1 KITRINH APOSTOLH2

Διαφήμιση
Διαφήμιση