HomeΚΡΗΤΗΑύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό

Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρίσιμη από κάθε άποψη έχει χαρακτηριστεί η αυριανή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία και του επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λε Κλερκ.

Στη συνεδρίαση, οι δήμαρχοι, αναμένεται να ζητήσουν τη δέσμευση της Αρμοστείας του ΟΗΕ για την ενεργό συμμετοχή της στο πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων στο νησί. Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔ για το θέμα είχε αποφασιστεί η συμφωνία των δημάρχων να φιλοξενηθούν συνολικά 2000 πρόσφυγες στην Κρήτη, αρχής γενομένης από το Νοέμβριο, σε διαμερίσματα ή μικρά ξενοδοχεία, καθώς η λύση της κατασκευής και λειτουργίας hot spots στο νησί δεν θεωρείται αποτελεσματική και προτιμητέα.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος φιλοξενίας και έτσι δεν έχει υπάρξει καμία σχετική ενέργεια προετοιμασίας.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ θα συνοδεύει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Πληροφορίες του cretapost πάντως αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο αυτό – για την ώρα τουλάχιστον – δείχνει να απομακρύνεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση