HomeΚΡΗΤΗΣτις δικαστικές αίθουσες για το πιστολίδι και τη ληστεία στο Creta Maris-Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Στις δικαστικές αίθουσες για το πιστολίδι και τη ληστεία στο Creta Maris-Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Τριμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης πρόκειται να εκδικαστεί αύριο η υπόθεση για την αιματηρή ληστεία, που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2015 στο ξενοδοχείο Creta Maris με πρωταγωνιστές έναν Κρητικό και δύο αλλοδαπούς, που άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών μπροστά στα μάτια δεκάδων πελατών και υπαλλήλων του ξενοδοχείου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο 30χρονος Κρητικός, παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της ληστείας στο ξενοδοχείο, ένας Αρμένιος, καθώς και ένας Βούλγαρος.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, κλοπή, εμπρησμό, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τα μέτρα της αστυνομίας πρόκειται να είναι δρακόντεια με αστυνομικούς να βρίσκονται μέσα, έξω και πέριξ του δικαστικού μεγάρου υπό το φόβο επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι η αιματηρή ληστεία στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου έγινε τον Ιούνιο του 2015 μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων τουριστών, που διέμεναν στο ξενοδοχείο.

Οι τρεις δράστες οπλισμένοι με κουκούλες, αφού άρπαξαν από το κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου κοσμήματα μεγάλης αξίας, επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή, αλλά ο υπάλληλος του καταστήματος πρόλαβε να ενεργοποιήσει το συναγερμό, ειδοποιώντας την αστυνομία.

Μέσα σε λίγα λεπτά πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει την ξενοδοχειακή μονάδα και οι σκηνές, που ακολούθησαν, ήταν βγαλμένες από αστυνομική ταινία.

Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή από τους δράστες εναντίον των αστυνομικών, αλλά τελικά λίγη ώρα αργότερα εκείνοι ήταν που έπεφταν στα χέρια της αστυνομίας.

Μάλιστα ο 30χρονος “αρχηγός” είχε τραυματιστεί σοβαρά από τα πυρά στο πόδι και κινδύνευσε να χάσει το πόδι του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση