HomeΚΡΗΤΗΤην Τετάρτη η Ιερά Σύνοδος για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Την Τετάρτη η Ιερά Σύνοδος για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας μετά τον αδόκητο θάνατο του Κυρού Ευγένιου.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, τοποτηρητής στην χηρεύουσα θέση της Μητρόπολης έχει οριστεί ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος, έχει αναφέρει με δηλώσεις του πως η Ιερά Σύνοδος έχει καθήκον να κάνει την καλύτερη επιλογή στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη τόσο για την εκκλησία όσο και για τον λαό.

24 ήταν οι υποψήφιοι για τον μητροπολιτικό θρόνο ωστόσο – σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost – δύο πλέον είναι οι επικρατέστεροι. Πρόκειται για τους: σημερινός πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιεραπύντης και Σητείας, Κύριλλος Διαμαντάκης και τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιο Βερνιδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, στο περιθώριο του ετήσιου μνημοσύνου του αείμνηστου Μητροπολίτη Πέτρας κυρού Νεκτάριου θα συναντηθούν οι ιερείς για να κάνουν μία πρώτη – άτυπη – συζήτηση για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση