HomeΚΡΗΤΗΣτην Κρήτη ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Στην Κρήτη ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα Φιλίπ Λε Κλερκ για να συμμετέχει σε συνάντηση για το προσφυγικό, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

KLERK

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο και στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθεί το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων σε μικρές δομές.

Όπως αναφέρει το haniotika-nea.gr, συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Κρήτης (ΠΕΔ) και δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, κατά τη συνάντηση θα εξεταστούν οι δυνατότητες φιλοξενίας των προσφύγων σε μικρές αποκεντρωμένες δομές.

«Η πρόθεσή μας είναι οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε μικρές δομές και γι’ αυτό τον λόγο έχει κληθεί και ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διότι αυτός ο σχεδιασμός “κουμπώνει” με τη μέθοδο που ακολουθεί κι έχει εμπειρία ο Οργανισμός», σημείωσε ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε ότι θα ήταν θετικό να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία του ΟΗΕ.

Ερωτηθείς ο κ. Βάμβουκας αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα ως προς τον αριθμό των προσφύγων που θα έρθουν στο νησί (είχε προσδιοριστεί στις 2.000 για όλη την Κρήτη) ή τον τρόπο κατανομής τους, απάντησε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή ούτε το Υπουργείο έχει επικοινωνήσει με την ΠΕΔ Κρήτης για να μεταφέρει κάποια άλλη πληροφορία.

Επεσήμανε δε ότι εφόσον δεν έχει κλείσει το θέμα του τρόπου φιλοξενίας των προσφύγων δεν έχει προσδιοριστεί και ο χρόνος που θα μεταφερθούν στο νησί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση