HomeΚΟΣΜΟΣΗ πρώτη νεκρή του τυφώνα Μάθιου στη Φλόριντα -Σαρώνει της ΗΠΑ

Η πρώτη νεκρή του τυφώνα Μάθιου στη Φλόριντα -Σαρώνει της ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο τυφώνας Μάθιου που σαρώνει τις παρυφές της Φλόριντας προκάλεσε τον θάνατο μιας γυναίκας, η οποία υπέστη καρδιακή ανακοπή όμως οι ομάδες πρώτων βοηθειών δεν μπόρεσαν να τη βοηθήσουν.

Πρόκειται για το πρώτο θύμα των ακραίων καιρικών φαινομένων στην αμερικανική επικράτεια.

florida tifonas2

Μια εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μία γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή το σπίτι της, στην κομητεία Σεντ Λούσι (κεντρική Φλόριντα) όμως εξαιτίας της σφοδρότητας των ανέμων, οι ομάδες διάσωσης δεν μπόρεσαν καν να βγουν προκειμένου να σπεύσουν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην αντέξει.

«Δεν μπορέσαμε να επέμβουμε και δυστυχώς απεβίωσε» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου Κάθριν Τσέινεϊ.

Λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα, ο τυφώνας Μάθιου άρχισε να εισέρχεται στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και οι πρώτες πρωινές ώρες βρήκαν την Φλόριντα να δοκιμάζεται από τους ανέμους ταχύτητας 193 χλμ την ώρα.

florida tifonas3

Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας κατέβασαν κατηγορία τον τυφώνα Μάθιου απο 4 στο 3, όμως αυτό συνέβη απλά επειδή οι άνεμοι διασχίζουν από τις πρώτες πρωινές ώρες με ταχύτητα μικρότερη των 200 χλμ την ώρα.

Η ακτογραμμή των Ηνωμένων Πολιτειών θα δεχθεί τα περισσότερα χτυπήματα του τυφώνα ενώ η Εθνική Υπηρεσία Καιρού προειδοποίησε τους κατοίκους στο Port και στο Cape Canaveral για πολύ πιο δυνατούς ανέμους.

Στις 06:30 το πρωί έγινε η καταγραφή του πιο δυνατού ανέμου μέχρι στιγμής, ταχύτητας 172 χλμ.

Το μόνο θετικό σημάδι μέχρι στιγμής που κάνει τους ειδικούς να αισιοδοξούν είναι πως το «μάτι» του τυφώνα κινείται βορειοδυτικά και δεν προσεγγίσει σε κοντινή απόσταση την ξηρά. Αν συνεχιστεί αυτό τότε σύμφωνα με τον ειδικό φυσικών φαινομένων Στίβεν Γκόντμπι, η Φλόριντα θα γλιτώσει τους πιο δυνατούς ανέμους του τυφώνα.

Ηδη πάντως 340.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση