HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠρεμιέρα για το 3ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου στο Ηράκλειο

Πρεμιέρα για το 3ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εξαιρετική επιτυχία ξεκίνησε στο Ηράκλειο το 3ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου 2016.

Ο φετινός κύκλος ταινιών είναι ένας μικρός φόρος τιμής στον μεγάλο ιταλό ερμηνευτή και υπέροχο άνθρωπο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, καθώς κλείνουν φέτος 20 χρόνια από τον θάνατό του. Αυτό θα γίνει μέσα από τέσσερις  κλασικές ταινίες, τεσσάρων σπουδαίων ιταλών σκηνοθετών. Η αρχή έγινε με την ταινία Γλυκιά Ζωή (Dolce Vita) μια ασπρόμαυρη ταινία του 1960 σε σενάριο και σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι.

festival kazali

Την έναρξη του Φεστιβάλ  χαιρέτησαν ο  Πρόξενος της Ιταλίας στο Ηράκλειο, κ. Paolo Bartolozzi  και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini. Tην όλη εκδήλωση συνόδευσαν γεύσεις ιταλικού καφέ από το Caffè Gioia Store  και δημιουργίες από την Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική Σταματάκης.

Το 3ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου 2016 πραγματοποιείται  με τη φροντίδα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Καζάλι και συνδιοργανωτές το Ιταλικό Προξενείο και τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης EUROPE DIRECT.

Οι βραδιές με καλό ιταλικό κινηματογράφο θα συνεχιστούν όλο τον μήνα Οκτώβριο, κάθε Τετάρτη στις 21:00, στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω).

festival kazali2

Η επόμενη προβολή θα είναι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 με την ταινία » DIVORZIO ALL’ ITALIANA» σε σκηνοθεσία του Pietro Germi.

με τον M.Mastroianni, Daniela Rocca, Stefania Sandrelli, Lando Buzzanca (Ιταλία /1961, 105′).

Υπόθεση: Ένας Σικελός Βαρόνος, ύστερα από δώδεκα χρόνια γάμου κι έχοντας χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη σύζυγό του, ερωτεύεται την όμορφη, νεαρή ξαδέλφη του. Ορκίζεται να την παντρευτεί μα ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί τη σύζυγό του, αφού ο ιταλικός νόμος, δεν επιτρέπει το διαζύγιο…. χμ, ένα έγκλημα πάθους ίσως να είναι η καλύτερη λύση. Και τα καταφέρνει. Ξεκινά μια νέα ζωή με την αγαπημένη του, η οποία  όμως σύντομα αποδεικνύεται διαφορετική από αυτό που μέσα στον παράφορο έρωτά του είχε πιστέψει.

festival kazali3

Δείτε όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο:

www.kazali.gr/index.php/italika/3o-festival-del-cinema-italiano-2016

festival kazali7

festival kazali6

festival kazali5

festival kazali4

Διαφήμιση
Διαφήμιση