HomeΚΡΗΤΗΤην αρπαγή του εφάπαξ τους καταγγέλλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου

Την αρπαγή του εφάπαξ τους καταγγέλλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κύκλο κινητοποιήσεων για την αρπαγή του εφάπαξ τους προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και του Ηρακλείου, οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση που διοργανώνεται στην Αθήνα στο Υπουργείο Εργασίας, την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τις Κυβερνητικές πολιτικές που αρπάζουν τα αποθεματικά του ταμείου μας (ΤΑΠΙΤ) χωρίς καμία διαβούλευση.

Ο λόγος είναι για να ενοποιήσουν το δικό μας ταμείο που έχει οικονομική ευρωστία, με ελλειμματικά ταμεία για να συνεχίσουν να δίνουν συντάξεις.

Συνεχίζουν δηλαδή τις πολιτικές στο ίδιο μοτίβο των προηγούμενων, πετσοκόβοντας για άλλη μια φορά το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Μετά τις μειώσεις του 2012 του 30% έρχονται νέες μειώσεις της τάξεως του 20% με το νέο μαθηματικό τύπο απονομής εφάπαξ, κατάργηση της εικοσαετίας, το οποίο στην ουσία θα επιστρέφουν πίσω τις εισφορές μας αυτές μετά την συνταξιοδότηση.

Ο Υπουργός Εργασίας παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του για εξεύρεση λύσης για το ζήτημα απονομής εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων με 20ετή προϋπηρεσία, αναίρεσε τις δηλώσεις του με ψευτοπροσχήματα για δήθεν διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για να νομοθετήσει.

Καλούμε όλους τους Βουλευτές να συνεχίσουν τις πιέσεις για άρση της αδικίας αυτής.

Θα προσφύγουμε στο Σ.Τ.Ε. κατά των Υπουργικών Αποφάσεων και κλιμακώνοντας τις δράσεις μας καλούμε όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 12/10 και ώρα 12:00 για να φωνάξουμε για τα δικά μας χρήματα. Δεν θα τους τα χαρίσουμε!

Πληροφορίες για την μετακίνηση στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο τηλέφωνο 2810-289597».

Διαφήμιση
Διαφήμιση