HomeΚΡΗΤΗΑυλαία για την έκθεση με το φωτογραφικό υλικό Κουτουλάκη στο Πολεμικό Μουσείο

Αυλαία για την έκθεση με το φωτογραφικό υλικό Κουτουλάκη στο Πολεμικό Μουσείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, η έκθεση του Φωτογραφικού Αρχείου Κουτουλάκη Δήμου Μαλεβιζίου που πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων.

Η έκθεση που ξεκίνησε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ημέρα διεξαγωγής της Ημερίδας με θέμα «75 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης: Μνήμη και δίκαιο για την κατοχή και την αντίσταση», προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών και προέβαλε τα μοναδικά φωτογραφικά ντοκουμέντα στους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Arxeio-koutoulaki-athina-2 1

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, σε δηλώσεις του τόνισε: «Ολοκληρώσαμε μια ακόμα επιτυχημένη έκθεση προβολής και ανάδειξης του Φωτογραφικού Αρχείου Κουτουλάκη.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάδειξης αυτών των σπάνιων ντοκουμέντων και επόμενός μας σταθμός είναι η Γερμανία, όπου με τη συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας, θα παρουσιάσουμε το Αρχείο στο Βερολίνο, το Αμβούργο, το Ντίσελντορφ, το Μόναχο, την Στουτγάρδη και την Φρανκφούρτη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και τις εταιρείες που υποστήριξαν την προσπάθεια, όπως επίσης και τους συνεργάτες μας στην ανάδειξη του Αρχείου Κουτουλάκη, την Περιφέρεια Κρήτης και το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την άριστη συνεργασία μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση