HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑCosco: Στα 3,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια θα φθάσει το 2016 ο Πειραιάς

Cosco: Στα 3,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια θα φθάσει το 2016 ο Πειραιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχώς αυξανόμενη είναι η κίνηση εμπορευματοκιβωτίων από την Cosco στον Πειραιά. Όπως επεσήμανε ο κ. Τάσος Βαμβακίδης, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά-ΣΕΠ (θυγατρικής της COSCO Pacific), μιλώντας στο Forum «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι τόσο ο ΣΕΠ όσο και τα τελωνεία λειτουργούν τα τελευταία έξι χρόνια χωρίς καθόλου απεργίες. Η μέση παραγωγικότητα έχει ανέβει στις 28 κινήσεις ανά ώρα, ενώ οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ έχουν στην παρούσα φάση δυνατότητα διακίνησης 5,5 εκατ. container ετησίως. Το 2015 διακινήθηκαν συνολικά στον ΣΕΠ περίπου 3 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, ενώ για το 2016 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν περίπου στα 3,5 εκατ., επιτυγχάνοντας μια σημαντική αύξηση. Ειδικότερα για την προβλήτα ΙΙΙ, που είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, ακολουθείται πιστά το χρονοδιάγραμμα μέχρι την ολοκλήρωσή της τον Δεκέμβριο του 2017, οπότε η συνολική δυνατότητα διακίνησης θα υπερβεί τα 6 εκατ. containers ετησίως.

Παράλληλα, ο ΣΕΠ θα μπορεί να υποδέχεται και τα Mega Containers Vessels, πλοία τα οποία μεταφέρουν μέχρι και 18.000 container. Μέσα επίσης στο 2017 θα ξεκινήσει η λειτουργία νέων αποθηκών έκτασης 25 χιλ. τμ. Aναφερόμενος εξάλλου στα πλεονεκτήματα του τέρμιναλ, το στέλεχος τoυ ΣΕΠ υπενθύμισε την λειτουργία σε αυτό ελεύθερης ζώνης (Free zone), χωρίς υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ και δασμών και με ειδικές φορολογικές προβλέψεις που διευκολύνουν τη διακίνηση γενικότερα. Επίσης, τη σύνδεση με το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο, τη δυνατότητα διάθεσης χώρων αποθήκευσης και ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα υπηρεσιών logistics.

Παρουσιάζοντας το συνεχιζόμενο επενδυτικό πρόγραμμα του ΣΕΠ, ανέφερε ότι η Cosco είναι ανοικτή στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, έχοντας ήδη λάβει μια εξαιρετική μελέτη και πρόταση από τον Δήμο Περάματος για την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για την οποία και έχει θετικό ενδιαφέρον. Αναφερόμενος εξάλλου στο επενδυτικό πρόγραμμα της Cosco, στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα μεγάλη δεξαμενή που πρόκειται να αναπτυχθεί στο Πέραμα, για να προσθέσει, ότι πέραν του ήδη προγραμματισμένου συνολικού επενδυτικού της προγράμματος, η εταιρεία, προτίθεται να αναπτύξει και συμπληρωματικές επενδύσεις.

Newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση