HomeΚΡΗΤΗΣτα σκαριά…νέα επένδυση για τον Όμιλο Καράτζη στην Κρήτη

Στα σκαριά…νέα επένδυση για τον Όμιλο Καράτζη στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο στάδιο υλοποίησης εισέρχεται η νέα επένδυση του εισηγμένου Ομίλου Καράτζη, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου, πέντε αστέρων, ξενοδοχείου στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Μέσα στον Νοέμβριο, όπως αναφέρει το capital.gr αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας, παρακείμενης στο υφιστάμενο ξενοδοχείο της εταιρείας Nana Beach σε έκταση 37 στρεμμάτων στο Δράπανο Χερσονήσου, ανατολικά του Ηρακλείου.

Η νέα μονάδα θα διαθέτει 127 δωμάτια (260 κλίνες) και σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, κατά τη λειτουργία της θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας.

Η κατασκευή του συγκροτήματος εκτιμάται πως θα αποπερατωθεί εντός διετίας. Η επένδυση είναι της τάξης των 16 εκατ. ευρώ, µε το ποσό της ενίσχυσης μέσω του επενδυτικού νόμου που θα λάβει να ανέρχεται σε 4,43 εκατ. ευρώ.

Η «Καράτζη» διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία και σε έτερο σημείο της Κρήτης, όπου είχε αναφερθεί πως σχεδιαζόταν ακόμη μια επένδυση.

Η θυγατρική της ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε. κατέχει 13 εκτάρια παραθαλάσσιας γης στην Ιεράπετρα, στο νομό Λασιθίου, όπου μελλοντικά σχεδιάζει να κατασκευάσει πολυτελές θέρετρο 700 κλινών και συγκρότημα με μπανγκαλόου.

Αύξηση δυναμικότητας

Πέραν του ξενοδοχειακού κλάδου, η Καράτζης στο σκέλος της βιομηχανικής της δραστηριότητας πρόσφατα υλοποίησε μια ακόμη επένδυση, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που αφορά στην αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, η οποία αυξάνει τη δυναμικότητα του εργοστασίου κατά 10%.

Επίσης, προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής µε την επωνυµία «KARATZIS SRL» και έδρα το Brasov της Ρουµανίας, με αντικείμενο τη παραγωγή και εµπορία διχτυών συσκευασίας αγροτικών προϊόντων. Μέσα στο 2017 αναµένεται να ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραµµα της θυγατρικής, προϋπολογισµού 3 εκατ. ευρώ.

Η δραστηριότητα του ομίλου Καράτζη εκτείνεται από τον βιομηχανικό τομέα παραγωγής δικτύων υλικών συσκευασίας, μέχρι τα ξενοδοχεία και τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς οι ενοποιηµένες πωλήσεις ανήλθαν σε 43,4 εκατ.ευρώ, έναντι 38,5 εκατ.ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (+12,6%) και τα EBITDA σε 10 εκατ.ευρώ, έναντι 9,2 εκατ.ευρώ (+8,3%). Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας διαμορφώθηκε μόλις σε 16,2 εκατ.ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση