HomeΚΡΗΤΗΣε στρατιωτικές μονάδες της Κρήτης ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ

Σε στρατιωτικές μονάδες της Κρήτης ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε στρατιωτικές μονάδες της Κρήτης θα βρεθεί σήμερα ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe-SACEUR) και Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη (US European Command-EUCOM), General Curtis M. Scaparroti, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες και μέχρι αύριο, επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Στην Κρήτη ο Διοικητής θα επισκεφθεί το Ναύσταθμο Κρήτης, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, την 115 Πτέρυγα Μάχης και το Πεδίο Βολής Κρήτης.

Η επίσκεψη του Saceur, όπως είχε γράψει ξανά το cretapost, συνδέεται με τις αυξημένες το τελευταίο διάστημα πιέσεις από την πλευρά της Τουρκίας προς το ΝΑΤΟ ώστε να λήξει την ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Αιγαίο.

Το γεγονός έχει κινητοποιήσει την Ελλάδα, η οποία μελετά όλα τα σενάρια.

Οι πιέσεις που η Τουρκία ασκεί, επικεντρώνονται στην στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ, εκεί όπου η Τουρκία επιχείρησε να μπλοκάρει την απόφαση για ΝΑΤΟϊκή παρουσία στο Αιγαίο τον περασμένο χειμώνα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η επίσκεψη του SACEUR δεν μπορεί παρά να συνδεθεί με το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης SNMG2 στο Αιγαίο.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του SACEUR από τότε που παρέλαβε τα καθήκοντά του (5/5/2016). Από ελληνικής πλευράς θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθούν αρκετά θέματα, με πρώτιστο το θέμα της SNMG2.

Διαφήμιση
Διαφήμιση