HomeΚΡΗΤΗΟ Δ. Ηρακλείου γιορτάζει… το Σχολικό Αθλητισμό

Ο Δ. Ηρακλείου γιορτάζει… το Σχολικό Αθλητισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ανοίγοντας από σήμερα και μέχρι τις 6 Οκτωβρίου τις αθλητικές του εγκαταστάσεις του στα σχολεία της πόλης για αθλητικές δράσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς, σε δήλωση του για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού τόνισε: «Θεωρούμε απαραίτητο να κατανοήσουν τα παιδιά από νωρίς στη ζωή τους ότι ο αθλητισμός και η καλή διατροφή είναι βασικές παράμετροι σωματικής και πνευματικής υγείας. Αυτή είναι μια από τις προτεραιότητες της πολιτικής μας στον αθλητισμό.

Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, υλοποιεί στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και στα πλαίσια του προγράμματος “Αθλητισμός για Όλους”, πολλές και διαφορετικές δράσεις μύησης των μαθητών στον αθλητισμό, για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με στόχο περισσότεροι μαθητές να γνωρίσουν βιωματικά τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα.

Παράλληλα, θα εκπονήσει πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών αυλών σε “χώρους κινητικής δραστηριότητα”.

Πιστεύουμε ότι κάθε σχολική αυλή μπορεί και πρέπει να γίνει κέντρο αθλητισμού και κινητικής δραστηριότητας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση