HomeΚΡΗΤΗΣε πνεύμα συνεργασίας Κρήτη και Κίνα-Συνάντηση των Κινέζων με τον Περιφερειάρχη

Σε πνεύμα συνεργασίας Κρήτη και Κίνα-Συνάντηση των Κινέζων με τον Περιφερειάρχη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και σε πνεύμα συνεργασίας πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα οι επαφές της κινεζικής αντιπροσωπείας που βρίσκεται στο νησί μας, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Η πολυμελής κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής το μέλος της μόνιμης επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Liu Yunshan, αλλά και με τη συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης, στελεχών Υπουργείων, εμπειρογνωμόνων-επιστημόνων και δημοσιογράφων, έφτασε στην Κρήτη το βράδυ της Κυριακής, απολαμβάνοντας θερμή υποδοχή από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

3

Οι Κινέζοι, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί μας, στο πλαίσιο πρόσκλησης που έχουν αποδεχτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο, όπου σήμερα στις 9 το πρωί θα έχουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης, σε δηλώσεις του μετά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” η επίσκεψη του υψηλόβαθμου ηγετικού στελέχους της Κίνας και της Κυβερνητικής αντιπροσωπείας είναι ιδιαίτερα σημαντική, επισημαίνοντας ότι στη σημερινή συνάντηση τους θα θέσει τα θέματα που ήδη έχει συζητήσει στη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου.

Δηλαδή την ενδυνάμωση της συνεργασίας για την «έλξη» όσον το δυνατόν περισσότερου τουριστικού ρεύματος από την μεγάλη αγορά της Κίνας στον τόπο μας, την ενίσχυση της προώθησης Κρητικών προϊόντων ιδιαίτερα του ελαιολάδου στην αγορά της Κίνας, την συνεργασία με τα επιστημονικά-ερευνητικά ιδρύματα αλλά και την προώθηση επενδύσεων.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι στη συνάντηση του με τον Πρέσβη της Κίνας έγινε από τον τελευταίο αναφορά ότι δυο Κινέζικες εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο Καστελίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης τους, μετά το τέλος της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει το απόγευμα για την Αθήνα.

Εκεί θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας θα μετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση