HomeΚΡΗΤΗΑλλάζει όψη το… λιμάνι του Αγίου Νικολάου

Αλλάζει όψη το… λιμάνι του Αγίου Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και ιδιαίτερα της περιοχής του λιμανιού-όπου δεκάδες κρουαζιερόπλοια επισκέπτονται καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια του έτους την περιοχή -ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προχωρεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην υλοποίηση μιας άκρως ενδιαφέρουσας εικαστικής παρέμβασης, προσδοκώντας  με τον τρόπο αυτό το συγκεκριμένο έργο  καθώς και άλλα που θα ακολουθήσουν, να λειτουργήσουν σε διάλογο με τον πολίτη, να «κατοικήσουν» στο δημόσιο χώρο και κυρίως να εγγράψουν διάφορες μορφές τέχνης στην καθημερινή εμπειρία κατοίκων και επισκεπτών!

IMG_20160706_102855

Πρόκειται για ένα θαυμάσιο ψηφιδωτό- έργο της Κάθυ Αρναουτάκη- το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί απένταντι από την προβλήτα του λιμανιού σε «τυφλό» τοίχο κτιρίου, στα τέλη της Άνοιξης.

IMG_20160708_110929

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, το ψηφιδωτό είναι 140 τ.μ, δεδομένου ότι το ύψος του τοίχου είναι 13,9μ. και το ύψος 10,5 μ. ενώ αναμένεται σύμφωνα με τον ίδιο να δεσπόζει του λιμανιού από την πλευρά της θάλασσας.

Εξάλλου αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο ψηφιδωτό μετά την τοποθέτηση του, θα βρίσκεται στο κέντρο ενός νοητού άξονα που ενώνει δύο ακόμα πραγματικά ενδιαφέροντα γλυπτά: την «Αραπαγή της Ευρώπης» και το «κέρας της Αμάλθειας».

Οι μεγάλες επιφάνειες του ψηφιδωτού, θα τοποθετηθούν αμέσως στον τοίχο του κτιρίου που έχει επιλεγεί, ενώ οι λεπτομέρειες που το συναποτελούν θα προστεθούν στο εργαστήριο των καλλιτεχνών και στην συνέχεια με την βοήθεια διχτυού θα τοποθετηθούν στο κυρίως «σώμα» .

Πρόκειται για μια ανθεκτική στον χρόνο κατασκευή που δεν απαιτεί βαψίματα και συμπληρώσεις,όπως έγινε γνωστό, ενώ  ο δήμος ήδη αναζητά τρόπους για την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου.

Σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου το παραπάνω έργο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου Αγίου Νικολάου θα είναι τοποθετημένο στη θέση του τον ερχόμενο Μάιο.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο δημάρχου προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και ν΄ αντιμετωπιστούν ζητήματα τεχνικών ιδιαιτεροτήτων, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η Δ/ντρια του γραφείου Μελετών κ. Μαρία Πρατσινάκη, καθώς και οι δημιουργοί του έργου : Κάθυ και Νίκος Αρναουτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση