HomeΚΡΗΤΗΠροετοιμασίες για την υποδοχή της Κινεζικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας

Προετοιμασίες για την υποδοχή της Κινεζικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση για την προετοιμασία της επίσκεψης πολυμελούς Κινεζικής Κυβερνητικής αντιπροσωπείας υπο τον  Liu Yunshan (μέλος της μόνιμης επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας) είχαν σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Creta Maris ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Zou Xiaoli.

3

Στη συνάντηση παράλληλα έγινε συζήτηση σε θέματα συνεργασιών όπου ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και ζήτησε την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τουρισμό αλλά και στον αγροτικό τομέα με την προώθηση των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων στην Κινεζική αγορά. Ο Πρέσβης της Κίνας μίλησε με θερμά λόγια για την Κρήτη και γενικότερα την Ελλάδα, λέγοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον στον τουρισμό, για το ελαιόλαδο, την έρευνα, ενώ έκανε αναφορά και στον ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει δυο Κινέζικες εταιρείες για το αεροδρόμιο του Καστελίου. Αναφερόμενος ο Κινέζος πρέσβης στην αυριανή επίσκεψη της υψηλόβαθμης Κινεζικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον κ. Liu Yunshan είπε, ότι, ο κ. Yunshan είναι η εικόνα της Κίνας στο εξωτερικό με πολλές αρμοδιότητες και ότι η επίσκεψη αυτή θα διαφημίσει στην Κίνα μέσω των ΜΜΕ την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα όπως έγινε και με την επίσκεψη πριν 2 χρόνια περίπου του Πρωθυπουργού της Κίνας στην Κρήτη. Ο Περιφερειάρχης και ο Κινέζος πρέσβης στο τέλος της συνάντησης τους αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

2 (1)

Σύμφωνα με τον πρόγραμμα την Κινεζική αντιπροσωπεία, που είναι προσκεκλημένη της Ελληνικής Κυβέρνησης,  με επικεφαλής το μέλος της μόνιμης επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Liu Yunshan θα υποδεχθεί ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» την Κυριακή στις 9 το βράδυ. Στην υποδοχή της Κινεζικής αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου η Περιφέρεια Κρήτης θα προσφέρει κέρασμα με τοπικά εδέσματα ενώ Κρητικούς χορούς θα χορέψουν μέλη της Παγκρήτιας Ένωσης Χοροδιδασκάλων, την διοίκηση της οποίας ευχαριστεί η Περιφέρεια Κρήτης.

1 (1)

 

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης θα έχει συνάντηση με την Κινεζική αντιπροσωπεία στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο. Στην Κινεζική αντιπροσωπεία υπό τον κ. Liu Yunshan συμμετέχουν μέλη της Κυβέρνησης, στελέχη Υπουργείων, εμπειρογνώμονες-επιστήμονες, και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση