HomeΚΡΗΤΗΕπί… τάπητος ο ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμό των επιχειρήσεων

Επί… τάπητος ο ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμό των επιχειρήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη στήριξη των βουλευτών του Ηρακλείου για τη δημιουργία ακατάσχετου επιχειρηματικού τραπεζικού λογαριασμού ζήτησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε στους βουλευτές το υπόμνημα που συνέταξε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΝΗ, τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο οποίο αποτυπώνεται η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά και παρουσιάζονται οι προτάσεις των φορέων για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει ο ακατάσχετος λογαριασμός, ώστε να εξασφαλίζει την επιβίωση των επιχειρήσεων.

268134

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 50% των ΜΜΕ έχει δεσμευμένους εταιρικούς λογαριασμούς, ποσοστό που θα πολλαπλασιαστεί αν, από την αρχή του νέου έτους επιβληθεί στις επιχειρήσεις η χρήση μηχανημάτων POS χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση για δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού. Όπως υπογράμμισε ο κ. Αλιφιεράκης, ένας τέτοιος λογαριασμός είναι απολύτως απαραίτητος, προκειμένου  να μπορεί μια επιχείρηση, μεταξύ άλλων, να καταβάλλει μισθοδοσία στο προσωπικό της και να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μανώλης Κουμαντάκης αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός και κάλεσε τους Βουλευτές να στηρίξουν τη δημιουργία του, με άμεσες παρεμβάσεις, ώστε ν’ αποφευχθεί η περεταίρω συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Δείτε εδώ το κοινό υπόμνημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση