HomeΚΡΗΤΗΠρόσφυγες στην Κρήτη: Δείτε πότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις

Πρόσφυγες στην Κρήτη: Δείτε πότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τα τέλη του καλοκαιριού όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και φορείς του νησιού προετοιμάζονται για τον ερχομό των 2.000 προσφύγων που αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη στα τέλη Νοεμβρίου, όπως εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μουζάλας.

Τους δύο τελευταίους περίπου μήνες έχουν γίνει συσκέψεις επί συσκέψεων τόσο σε επίπεδο στελεχών της κυβέρνησης με τους τοπικούς φορείς όσο και σε επίπεδο δημοτικών συμβουλίων της Κρήτης.

Οι τελικές αποφάσεις

Ο σχεδιασμός της φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη φαίνεται πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τους φορείς του νησιού στα μέσα του Οκτώβρη.

Πιο συγκεκριμένα – και σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost – για τρίτη φορά θα συνεδριάσει η Περιφερειακή Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του δήμου Ηρακλείου.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση εκτός από τους δημάρχους του νησιού θα συμμετέχουν οι βουλευτές Ηρακλείου, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, οι αντιπεριφερειάρχες του νησιού ενώ δεν αποκλείεται να παρευρεθούν και στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε αυτήν την συνεδρίαση αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις ενώ θα συζητηθούν και οι λεπτομέριες στην φιλοξενία των προσφύγων.

Τί έχει ήδη αποφασίσει η ΠΕΔ Κρήτης

Από την δεύτερη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το θέμα των προσφύγων πάρθηκαν οι αποφάσεις για τον τύπο φιλοξενίας των προσφύγων.

Όπως αποφάσισε – κατά πλειοψηφία – η ΠΕΔ Κρήτης δεν θα δημιουργηθούν Κέντρα Φιλοξενίας της Κρήτης αλλά τάχθηκαν υπέρ του τελευταίου σχεδιασμού Μουζάλα που ανέφερε ότι οι πρόσφυγες θα μείνουν σε σπίτια ή ξενοδοχεία.

Δείτε εδώ την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης

Δείτε εδώ τον σχεδιασμό Μουζάλα

Μάλιστα έχει ήδη συσταθεί και ειδική επιτροπή η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη.

Η επιτροπή αποτελείται από τους: Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη,  Δημάρχους των εδρών των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου και Λασιθίου με την προσθήκη των Δημάρχων Αγίου Βασιλείου και Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο μήνα τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια της Κρήτης που συνεδρίασαν με θέμα το προσφυγικό τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της ΠΕΔ Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση