HomeΚΟΣΜΟΣΣυνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στο εξωτερικό για το Κυπριακό

Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στο εξωτερικό για το Κυπριακό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε χώρα του εξωτερικού που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επιλεγεί, θα μεταβούν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, για να συζητήσουν το ακανθώδες θέμα των εδαφικών αναπροσαρμογών της λύσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», οι διαπραγματεύσεις για το εδαφικό θα γίνουν στο εξωτερικό ώστε οι δύο ηγέτες να μπορέσουν απερίσπαστοι από εσωτερικές πιέσεις και αντιδράσεις να καταλήξουν σε συμφωνία. Παράλληλα θα συζητηθεί και το θέμα των περιουσιών το οποίο είναι αλληλένδετο με το εδαφικό.

Προηγουμένως οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί θα πρέπει να έχουν κλείσει τα ανοικτά θέματα της διακυβέρνησης της οικονομίας και της ΕΕ. Η επόμενη συνάντηση τους αναμένεται να γίνει την Τρίτη ενώ τη Δευτέρα ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες. Εν τω μεταξύ αναμένεται στη Κύπρο εντός του Οκτωβρίου η

Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, ώστε να ενθαρρύνει την πρόοδο στη διαδικασία, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση των ΗΠΑ να βοηθήσουν όταν τους ζητηθεί.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση