HomeΚΡΗΤΗΔίκη Σειραγάκη: Αναβιώνουν οι φρικιαστικές λεπτομέρειες της κατ’ εξακολούθηση ασέλγειας

Δίκη Σειραγάκη: Αναβιώνουν οι φρικιαστικές λεπτομέρειες της κατ’ εξακολούθηση ασέλγειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υπόθεση του προπονητή Νίκου Σειραγάκη στο Ρέθυμνο είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα στα τέλη του 2011, οπότε και ο 52χρονος σήμερα προπονητής είχε συλληφθεί μετά από πολύμηνη έρευνα των διωκτικών αρχών.

Η σύλληψή του και η αποκάλυψη της δράσης του είχε προκαλέσει σοκ στην κοινωνία.

Ο Σειραγάκης που δίδασκε γυμναστική σε Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου και ήταν προπονητής μπάσκετ, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 220 χρόνια κάθειρξη, ποινή που προέκυψε μετά από συγχώνευση, για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος παιδιών που προπονούσε.

Η πρωτόδικη ποινή του είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί ποτέ στα ελληνική δικαστικά χρονικά για υποθέσεις παιδεραστίας, όπως και η ίδια η υπόθεση έχει χαρακτηριστεί ως πρωτοφανής. Πάντως είναι δεδομένο πως μολονότι ο Σειραγάκης καταδικάστηκε για 36 διαφορετικές περιπτώσεις, είχε ασελγήσει σε μεγαλύτερο αριθμό αθλητών του.

Στη δίκη του 2013  στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά ο Σειραγάκης είχε εμφανιστεί αμετανόητος για τις πράξεις του και επιχείρησε να πείσει τους δικαστές ότι η σωματική επαφή προπονητών και αθλητών είναι … φυσιολογική.

Στις 21 Οκτωβρίου 2016, ο Νίκος Σειραγάκης πρόκειται να καθίσει ξανά στο εδώλιο, αυτή τη φορά του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιά, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις πράξεις του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση