HomeΚΟΣΜΟΣΕπιμένει η Μέρκελ: Δεν άλλαξα την πολιτική μου στο προσφυγικό

Επιμένει η Μέρκελ: Δεν άλλαξα την πολιτική μου στο προσφυγικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ανγκελα Μέρκελ επιμένει ότι δεν άλλαξε στάση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, σε συνέντευξή της.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Καγκελάριος- αναλαμβάνοντας το μερίδιο που της αναλογεί για τις ήττες του CDU σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις σε κρατίδια- είχε δηλώσει ότι εύχεται να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να προετοιμάσει επαρκέστερα τη χώρα της για τη μαζική έλευση αιτούντων άσυλο πέρυσι.

«Δεν άλλαξα την πολιτική μου, έκανα πολιτική», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Sächsische Zeitung η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο. «Δεν βλέπω καμιά αλλαγή πορείας αλλά συνεπές έργο εδώ και πολλούς μήνες», πρόσθεσε.

Η καγκελάριος τόνισε ότι εργάζεται από το περασμένο καλοκαίρι πάνω «σε λύσεις οι οποίες είναι καλές για τη Γερμανία και για την Ευρώπη». Ανάμεσα στις πολιτικές που προωθεί η Μέρκελ είναι η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων που ωθούν στη μετανάστευση πολίτες κρατών της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.

«Ο στόχος μας είναι να μην επαναληφθεί μια κατάσταση όπως η περυσινή και πράγματι σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους 12 μήνες», τόνισε ακόμη η Μέρκελ.

Η Γερμανία την Παρασκευή αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που υποδέχθηκε τον περασμένο χρόνο στους 890.000 από 1,1 εκατ., που ήταν η προηγούμενη επίσημη εκτίμηση. Σύμφωνα με το Βερολίνο, μέχρι στιγμής το 2016 στη Γερμανία έχουν φθάσει και ζητήσει άσυλο άλλοι 210.000 άνθρωποι.

Κατά την Μέρκελ, ο στόχος είναι τώρα να επαναπατριστούν όσοι δεν έχουν δικαίωμα να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία και να υπάρξει συμφωνία για τις ποσοστώσεις ανακατανομής των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ με προσήκοντα τρόπο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση