HomeΣΠΟΡΣλόβαν Λίμπερετς – ΠΑΟΚ 1-2

Σλόβαν Λίμπερετς – ΠΑΟΚ 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Europa League, καθώς επικράτησε με 2-1 της Σλόβαν Λίμπερετς στην Τσεχία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο πρώτο λεπτό με τον Κομλιτσένκο, όμως ο Κλάους Αθανασιάδης ισοφάρισε με πέναλτι στο 10’ και στο 82’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάστηκε από την Σλόβαν Λίμπερετς και βρέθηκε να χάνει στο 40ο δευτερόλεπτο με γκολ του Κομλιτσένκο. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και ισοφάρισε στο 10’. Ο Ροντρίγκες κέρδισε πέναλτι και ο Στέφανος Αθανασιάδης ευστόχησε από την άσπρη βούλα σημειώνοντας το 1-1.

 Το σκορ παρέμεινε ισόπαλο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ενώ στην επίθεση δεν μπόρεσε να βγάλει φάσεις με εξαίρεση κάποιες ατομικές ενέργειες από τους Κάμπος και Ροντρίγκες.

Η Σλόβαν Λίμπερετς ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε πολύ. Στο 76’ ο Κομλιτσένκο σημάδεψε το δοκάρι, όμως το γκολ ήρθε για τον «Δικέφαλο», που πήρε τη νίκη.

Στο 82’ ο Λέοβατς σέντραρε και ο Αθανασιάδης με όμορφη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Γκολ: 1′ Κομλιτσένκο – 10′ πεν., 82′ Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες: Σίκορα, Μπαρτόσακ – Λέοβατς, Βαρέλα, Κάνιας, Αθανασιάδης

Σλόβαν Λίμπερετς (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Κουφάλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ (73′ Καραφιάτ), Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουτς, Μπαρτλ (46′ Εκπάι), Μπαρτόσακ (79′ Μπάρος), Λάτκα.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (73′ Τιάμ), Κάμπος (59′ Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (86′ Κρέσπο).

Στο δεύτερο ματς του 10ου ομίλου η Φιορεντίνα επικράτησε 5-1 της Καραμπάγκ. Τα γκολ πέτυχαν οι Μπαμπακάρ (39’, 45+2’), Κάλινιτς (43’) και Ζάρατε (63’, 78’), ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Εντοβού.

Η βαθμολογία:

1.Φιορεντίνα 4 (5-1)
2. ΠΑΟΚ 4 (2-1)
3. Λίμπερετς 1 (3-4)
4.Καραμπάγκ 1 (3-7)

Η επόμενη αγωνιστική

Καραμπάγκ-ΠΑΟΚ
Λίμπερετς-Φιορεντίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση