HomeΚΡΗΤΗΥπό διερεύνηση η σφαγή των αγριμιών – Οργή για τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν

Υπό διερεύνηση η σφαγή των αγριμιών – Οργή για τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Φωτιές» άναψε η καταγγελία της Ζωόφιλης Δράσης σχετικά με τις φωτογραφίες από τη σφαγή αγριμιών, των γνωστών κρι κρι, που έκαναν τον γύρο των social media. Το όλο θέμα στη διάρκεια της ημέρας πήρε διαστάσεις καθώς εγείρεται πλήθος ερωτηματικών, σχετικά με τον τόπο, τον χρόνο και τη νομιμότητα της σφαγής αυτής.

Έτσι, το θέμα που έφερε στο φως μέσα από την καταγγελία της η Ζωόφιλη Δράση φαίνεται πως θα διερευνηθεί περαιτέρω υπηρεσιακά αλλά και δικαστικά, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποια χρονική περίοδο αφορούν.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις συγκλίνουν στην άποψη ότι οι εικόνες που έκαναν τον γύρο των social media και απεικονίζουν δύο τουλάχιστον κυνηγούς να επιχαίρουν για την «μεγάλη επιτυχία τους» να θανατώσουν τα αγρίμια, ελήφθησαν στη Ντία.

Στο νησί ωστόσο, μέχρι το 2010, είχαν δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ειδικές άδειες κυνηγιού, παρουσία στελεχών του Δασαρχείου, προκειμένου να απομακρυνθούν από το νησί ημίαιμα αγρίμια, υβρίδια δηλαδή, τα οποία προέκυψαν μέσα από επιμειξίες κρι – κρι με οικόσιτες κατσίκες.

Έτσι, ο προβληματισμός πέρα από το αποτρόπαιο της πράξης και του δημόσιου κομπασμού των κυνηγών για την θανάτωση των ζώων με βάρβαρο τρόπο, έγκειται στο πότε ακριβώς έλαβε χώρα το συγκεκριμένο κυνήγι, ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν νόμιμο ή παράνομο, και αν τα ζώα που θανατώθηκαν ήταν πράγματι προστατευόμενο είδος ή υβρίδια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση