HomeΚΡΗΤΗΚεφαλογιάννη: Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι ένα έργο ζωτικής αξίας για την οικονομία

Κεφαλογιάννη: Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι ένα έργο ζωτικής αξίας για την οικονομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες καθυστερήσεις στην κατασκευή νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σε σχετική δήλωση της επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι: «Η κατασκευή νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι είναι μια επένδυση στρατηγικής σημασίας για την Κρήτη και τη χώρα. Ένα αναπτυξιακό σχέδιο με προϋπολογισμό 850.000.000 ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και σημαντικούς τοπικούς πόλους ανάπτυξης, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών, τόσο στην περιοχή του νέου αεροδρομίου, όσο και στο σημερινό αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης”.

Δυστυχώς, και αυτό το μεγάλο έργο είναι πολύπαθο. Ο πρώτος διαγωνισμός που δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, το 2009, σταμάτησε το 2011 από την τότε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Η Κυβέρνηση A. Σαμαρά, το 2012, επανεκκίνησε τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου και ο νέος διαγωνισμός προκηρύχθηκε το Μάϊο του 2014, αλλά προσέκρουσε … στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως συμβαίνει, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με όλες τις μεγάλες επενδύσεις, και αυτός ο διαγωνισμός σέρνεται. Μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η δημοπράτησή του έχει αναβληθεί πέντε φορές. Και, βεβαίως, κάθε φορά οι αναβολές συνοδεύονται από υποκριτικές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων.

Όμως, ο χρόνος περνά, ο διαγωνισμός απειλείται από την αποχώρηση σοβαρών ενδιαφερόμενων επενδυτών και η πραγματική οικονομία στερείται από την εισροή εκατ. ευρώ και νέων θέσεων εργασίας που τόσο έχει ανάγκη.

Ελπίζουμε ότι, αυτή τη φορά, δεν θα έχουμε μια ακόμη αναβολή και στις 30 Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν οι προσφορές των υποψήφιων επενδυτών, όπως έχει προγραμματισθεί.

Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι ένα έργο ζωτικής αξίας για την Κρήτη και την ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχει περιθώριο για νέες καθυστερήσεις».

Enikonomia.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση