HomeΚΟΣΜΟΣΣε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε η σορός του Σιμόν Πέρες

Σε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε η σορός του Σιμόν Πέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε λαϊκό προσκύνημα μπροστά από το κοινοβούλιο του Ισραήλ τέθηκε η σορός του Σιμόν Πέρες με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες και τους εκατοντάδες πολίτες να αποτίουν φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό της χώρας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Σήμερα κατέθεσαν στεφάνια ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κνεσέτ, Γιουλί – Γιοέλ Έντελσταϊν.

PERES

Ο Πέρες θα ταφεί αύριο στις 11 το πρωί, στο κοιμητήριο του όρους Χερτζλ όπου έχουν ταφεί σημαντικές προσωπικότητες του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Εμανουέλ Ναχσόν.

PERES1

Στην κηδεία του θα παραστούν ηγέτες απ΄ όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ήδη έχουν καταφθάσει αρκετοί για το ύστατο χαίρε, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος.

PERES5

Ο Πέρες, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, ήταν ο τελευταίος επιζών της γενιάς των πατέρων του Κράτους του Ισραήλ και αρχιτέκτονας των συμφωνιών του Όσλο που έβαλαν τον θεμέλιο λίθο της παλαιστινιακής αυτονομίας στη δεκαετία του ‘ 90.

PERES3

Στην κηδεία του Πέρες αναμένεται να παραστούν ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, η υποψήφια για την προεδρία με το Δημοκρατικό Κόμμα, Χίλαρι Κλίντον, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο πρόεδρος του Μεξικού Πένια Νιέτο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος.

PERES4

Άγνωστο παραμένει αν θα είναι παρών ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση