HomeΚΡΗΤΗΕμπλοκή στα γυρίσματα του Σμαραγδή για τον Καζαντζάκη – Τι λέει ο σκηνοθέτης στο cretapost

Εμπλοκή στα γυρίσματα του Σμαραγδή για τον Καζαντζάκη – Τι λέει ο σκηνοθέτης στο cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χθες ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή στο Ηράκελιο με θέμα την ζωή του Νίκου Καζαντζάκης και σήμερα… σταμάτησαν.

KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (10)

Αιτία είναι μία γραφειοκρατική εμπλοκή με την οποία ήρθε αντιμέτωπος ο γνωστός σκηνοθέτης.

KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (11)

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost σήμερα τα γυρίσματα θα γίνονταν στο Ενετικό Φρούριο του Κούλε ωστόσο η αρχαιολογία «μπλόκαρε» την διαδικασία.

KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (9)

Τί έγινε στον Κούλε

Σήμερα το πρωί κι ενώ το συνεργείο βρισκόταν στο Ενετικό Φρούριο του Κούλε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των γυρισμάτων, υπάλληλοι της αρχαιολογίας πήγαν στο σημείο και ανέφεραν πως δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα γυρίσματα καθώς δεν υπάρχει άδεια από το ΚΑΣ.

KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (13)

Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, ανέφερε στους υπαλλήλους ότι όχι μόνο υπάρχει η απαραίτηση άδεια από το ΚΑΣ αλλά έχει πληρωθεί και το ανάλογο παράβολο λέγοντας χαρακτηριστικά στους υπαλλήλους να επικοινωνήσουν με το ΚΑΣ για να το διαπιστώσουν και οι ίδιοι.

KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (1)

Οργισμένη απάντηση Σμαραγδή

«Όταν θέλεις να δημιουργήσεις ένα πρόβλημα, το δημιουργείς. Δυστυχώς σήμερα δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα χωρίς καν να υπάρχει» επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (2)

Ο ίδιος μάλιστα αναρρωτιέται πώς αυτή η υπάλληλος ήρθε να δημιουργήσει εμπλοκή στα γυρίσματα όταν «και η άδεια υπάρχει, και το παράβολο έχει πληρωθεί ενώ η ταινία γίνεται με την στήριξη τόσο του υπουργείου Πολιτισμού όσο και του δήμου Ηρακλείου».

KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (3)

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Σμαραγδής στο cretapost η συγκεκριμένη υπάλληλος απείλησε τον γνωστό σκηνοθέτη ότι αν αρχίσει τα γυρίσματα «θα βάλει τουρίστες στο πλάνο!».

KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (4)

«Αυτή η Ελλάδα έδιωξε τον Καζαντζάκη από την χώρα»

«Υπάρχει μία ανώτερη Ελλάδα που προσπαθεί να ανεβάσει τα πράγματα και μία κατώτερη που προσπαθεί να τα κατεβάσει. Εγώ θέλω να υπηρετώ την πρώτη. Δυστυχώς όμως η δεύτερη υπάρχει και υπήρχε πάντα. Αυτή ήταν που έδιωξε τον Καζαντζάκη από την Ελλάδα», δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος στο cretapost ο κ. Σμαραγδής και παράλληλα τόνισε πως αν και ο ίδιος ήταν νεότερος θα είχε φύγει από την Ελλάδα.

KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (5)

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα θα συνεχιστουν κανονικά – όπως ανέφερε ο κ. Σμαραγδής – λέγοντας χαρακτηριστικά «Εμείς συνεχίζουμε κι ένας Θεός ξέρει τί θα συμβεί».

KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (7) KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (6) KAZANTZAKHS SMARAGDHS GYRISMATA (8)

Διαφήμιση
Διαφήμιση