HomeΚΡΗΤΗΡαντεβού δίνουν οι αγρότες έξω από τη ΔΕΗ… για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Ραντεβού δίνουν οι αγρότες έξω από τη ΔΕΗ… για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι δίνουν αύριο ραντεβού οι αγρότες του Ηρακλείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση οικογενειών, που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Αστερουσίων, Αρχανών και Αρκαλοχωρίου θα βρεθούν αύριο στις 11 το πρωί έξω από τη ΔΕΗ, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση τους.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνουν:

“Το προηγούμενο διάστημα, η ΔΕΗ προχωρούσε απροκάλυπτα σε διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά στην ύπαιθρο του νομού, αφήνοντας δεκάδες σπίτια αγροτών, αλλά και εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, επαγγελματιών χωρίς φως, τηλέφωνο ψυγείο, εν έτη 2016!

Σαν να μη φτάνει η καταστροφή στις καλλιέργειες μας, με ούτε φράγκο αποζημίωση, το τεράστιο κόστος παραγωγής που είναι θηλιά στο λαιμό του μικροκαλλιεργητή, τα χαράτσια, οι αυξήσεις εισφορών στον ΟΓΑ που η κυβέρνηση βιάζεται να εφαρμόσει.

Παρά τις διακηρύξεις της Διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για τον «ευνοϊκό» διακανονισμό των οφειλών σε 36 δόσεις κλπ, η πραγματικότητα είναι άλλη:

εξαιρούνται από αυτόν εκατοντάδες νοικοκυριά που με την παρέμβαση των λαϊκών επιτροπών και των ταξικών σωματείων αποτράπηκε η διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής!

όσοι δεν έχουν χρήματα να ενταχτούν στη ρύθμιση και τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα ως τις 30/9, τότε είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το 30% της οφειλής εφάπαξ και το υπόλοιπο σε 8 δόσεις, δηλαδή καταδικάζονται να μείνουν για πάντα χωρίς ρεύμα!

όσοι επιδιώξουν να μπουν σε ρύθμιση μετά τον Οκτώβρη απλά θα διαπιστώσουν ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν ξανά χωρίς ρεύμα, με τους όρους που τους περιμένουν!

ενώ όσοι ενταχτούν στη ρύθμιση ως τις 30/9, ήδη ζουν με την αγωνία της πρώτης δόσης που θα έρθει μαζί με τον πρώτο λογαριασμό!

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό! Δε μπορεί την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κόβει το ρεύμα σε λαϊκά νοικοκυριά που δε πληρώνουν τη ΔΕΗ κάτω από το βάρος των χρεών για να ζήσουν οι οικογένειες με τις υποχρεώσεις τους, να χαρίζει φθηνό ρεύμα στους βιομήχανους!

Δεν αντέχουμε άλλο – η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο – δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε βασικές ανάγκες των οικογενειών μας! Εμείς οι φτωχοί αγρότες δεν είμαστε μπαταχτσήδες, παλεύουμε καθημερινά με κόπο και ιδρώτα να παράγουμε για να μπορούμε να ζήσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά σπίτια. Απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους φτωχούς αγρότες (γεωτρήσεις, πηγάδια, άλλες εγκαταστάσεις) και αυταπασχολούμενους επαγγελματίες.

Επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν

Διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Να μπουν στη ρύθμιση των 36 δόσεων όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να αυξηθούν οι δόσεις και να κουρευτούν «φουσκωμένα» τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.

Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση