HomeΚΡΗΤΗΈνα απέραντο σκηνικό η πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο – Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Γιάννη Σμαραγδή για τον Νίκο Καζαντζάκη

Ένα απέραντο σκηνικό η πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο – Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Γιάννη Σμαραγδή για τον Νίκο Καζαντζάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα απέραντο σκηνικό μετατρέπεται η ιστορική πλατεία της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο με αφορμή τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης».

Άνθρωποι της παραγωγής μαζί με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή βρίσκονται από το πρωί στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης και προετοιμάζουν τον χώρο προκειμένου να συνεχιστούν τα γυρίσματα που ξεκίνησαν χθες.

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα

SMARAGDHS TAINIA KAZANTZAKHS (1) SMARAGDHS TAINIA KAZANTZAKHS (3) SMARAGDHS TAINIA KAZANTZAKHS 4

SMARAGDHS KAZANTZAKHS (2) SMARAGDHS KAZANTZAKHS (9) SMARAGDHS KAZANTZAKHS (8) SMARAGDHS KAZANTZAKHS (7) SMARAGDHS KAZANTZAKHS (6) SMARAGDHS KAZANTZAKHS (5) SMARAGDHS KAZANTZAKHS (4) SMARAGDHS KAZANTZAKHS (3)

 

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το 2017, μία χρονιά που έχει κηρυχθεί από τον Υπουργό Πολιτισμού κ.Μπαλτά ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από το θάνατό του.

Στον ρόλο του γηραιού Καζαντζάκη θα βρίσκεται ο καταξιωμένος ηθοποιός, πρωταγωνιστής του θεάτρου και του κινηματογράφου, Στέφανος Ληναίος.

Το νεαρό Καζαντζάκη υποδύεται, ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο οποίος ήδη έχει κάνει αίσθηση με την μεταμόρφωσή του.

Οι υπόλοιποι ηθοποιοί

Σχεδόν όλοι οι ρόλοι θα υποστηριχτούν από σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς. Το πλήρες καστ της ταινίας είναι:

Στον ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη η Μαρίνα Καλογήρου, τον Γιώργη Ζορμπά υποδύεται ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Θοδωρής Αθερίδης, τον Άγγελο Σικελιανό ο Νίκος Καρδώνης. Στον ρόλο της Μητέρας του Καζαντζάκη η κατέχουσα τρία βραβεία Χορν Μαρία Σκουλά. Στον ρόλο του Πατέρα του Καζαντζάκη ο Αργύρης Ξάφης. Την Μελίνα Μερκούρη υποδύεται η Ζέτα Δούκα, τον Καθηγητή Θεολογίας ο Πάνος Σκουρόλιακος, τον Καθηγητή Φυσικής ο Ηλίας Λογοθέτης, την Χαροκαμένη Κρητικιά η Έρση Μαλικένζου. Στον ρόλο της Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, στον ρόλο της Εύας Σικελιανού η Αμαλία Αρσένη, η Ολγα Δαμάνη, η Τερέζα Κουίκ, ο Νίκος Κορομβόκης και πολλοί άλλοι. Στο ρόλο του Ελ Γκρέκο ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης, ο οποίος συμμετέχει φιλικά και στο ρόλο του Ιερωμένου, εντελώς μεταμορφωμένος, ο Στάθης Ψάλτης.

Στους παραπάνω ηθοποιούς έρχεται να προστεθεί η φιλική συμμετοχή της Ελληνοαμερικανίδας Anthoula Katsimatides, στον ρόλο της καλής μάγισσας, Χρυσούλας Πουαριέ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση