HomeΚΡΗΤΗΞανά στα δικαστήρια για τον θάνατο του 3χρονου– Τον ζεμάτισαν μέχρι θανάτου

Ξανά στα δικαστήρια για τον θάνατο του 3χρονου– Τον ζεμάτισαν μέχρι θανάτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβιώνει ξανά στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση του βασανιστικού θανάτου του 3χρονου Θανάση από τα Σκούρβουλα, τον οποίο ζεμάτισαν με καυτό νερό τόσο η 21χρονη μητέρα του όσο και ο 31χρονος σύντροφος της, το Μάρτιο του 2014.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, με τη μητέρα του άτυχου αγοριού και το σύντροφο της να προσπαθούν να μειώσουν την ποινή, η οποία τους επεβλήθη πρωτόδικα.

Συγκεκριμένα οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ από την πρώτη στιγμή, που είχαν συλληφθεί ο ένας προσπαθούσε να ρίξει την ευθύνη στον άλλο για τον τραγικό θάνατο του μικρού αγοριού.

Το χρονικό

Στα τέλη του Μάρτη του 2014, η 19χρονη μητέρα που ζούσε με το σύντροφό της στα Σκούρβουλα, μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, το ήδη νεκρό αγοράκι της. Η ιατροδικαστική εξέταση προκάλεσε σοκ, αφού τα συμπεράσματά της κατέδειξαν ότι ο δύστυχος Θανασάκης, είχε ζεματιστεί με καυτό νερό, μέχρι θανάτου. Μάλιστα η εκδοχή της μητέρας του, ότι του έριχνε καυτό νερό στην πλάτη για να τον βοηθήσει να ενεργηθεί επειδή ήταν δυσκοίλιος, προκάλεσε ακόμη περισσότερο το κοινό αίσθημα.

Το μωρό έφερε εκτεταμένα εγκαύματα τρίτου βαθμού, ενώ στο κορμάκι του υπήρχαν σαφέστατες ενδείξεις ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε βασανιστεί με τόσο φρικτό τρόπο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση