HomeΚΟΣΜΟΣΚαθηγητής σε φοιτητές: Αντιγράψτε ελεύθερα, όπως κάνουν και οι συνάδελφοί μου

Καθηγητής σε φοιτητές: Αντιγράψτε ελεύθερα, όπως κάνουν και οι συνάδελφοί μου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο περίοπτο πανεπιστήμιο της Μπολόνιας, ένας καθηγητής προκάλεσε αίσθηση καθώς προέτρεψε τους φοιτητές του να αντιγράψουν, ένας τρόπος για εκείνον να καταγγείλουν την ατιμωρησία ορισμένων του συναδέλφων του που κατηγορούνται για λογοκλοπή.

«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι δεν παρακολουθώ εάν εσείς αντιγράφετε, διότι με κάθε επίγνωση δεν θέλω να σας ζητήσω να τηρήσετε κανονισμούς που το πανεπιστήμιο της Μπολόνιας επιτρέπει στους καθηγητές του να καταπατούν» έγραψε ο Λούτσιο Πίτσιο, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας σε ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου, το οποίο ιδρύθηκε το 1088.

«Επομένως, υπάρχει ένα σύστημα που εγγυάται στους καθηγητές ότι δεν θα τους επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση λογοκλοπής» πρόσθεσε ο ίδιος σε αυτήν την ανακοίνωση που ανήρτησε χθες στον ιστότοπο του πανεπιστημίου.

Στην επιστολή, ο Πίτσιο αναφέρεται σε πολλά περιστατικά λογοκλοπής στα οποία εμπλέκονται ορισμένοι εκ των συναδέλφων του οι οποίοι παραμείνουν ατιμώρητοι, εξαιτίας μιας ιδιότυπης ομερτά που επικρατεί, σύμφωνα με τον ίδιο, στους κόλπους του πανεπιστημίου.

Ο εκπαιδευτικός κάνει έναν παραλληλισμό μεταξύ αυτών των κρουσμάτων και της περίπτωσης μιας φοιτήτριας που αποβλήθηκε για ένα διάστημα 3 μηνών «καθώς την έπιασαν κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης να έχει μαζί της ένα κινητό τηλέφωνο και ακουστικά».

Μία από τις υποθέσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Πίτσιο εκτυλίχθηκε τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο υπεύθυνος ενός σημαντικού επιστημονικού ιδρύματος «έγραψε στον διευθυντή του Τμήματός μας προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ένας καθηγητής είχε αντιγράψει από άλλους συγγραφείς» επισήμανε ο ίδιος.

Το πανεπιστήμιο εκείνη την περίοδο διαβεβαίωνε «ότι δεν αποδέχεται καμίας μορφής λογοκλοπή ή πνευματική ανεντιμότητα» συνέχισε ο καταγγέλλων, προσθέτοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, ο συνάδελφος διορίστηκε πρόσφατα επικεφαλής σε ένα «διάσημο ερευνητικό ινστιτούτο της Μπολόνιας».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση