HomeΚΡΗΤΗΏρες αγωνίας από την εξαφάνιση 12χρονου αγοριού

Ώρες αγωνίας από την εξαφάνιση 12χρονου αγοριού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πόδι σηκώθηκε ένα ολόκληρο χωριό, χθες το βράδυ στην κεντρική Μεσαρά, από την εξαφάνιση ενός 12χρονου αγοριού, μαθητή της  ‘Α Γυμνασίου, που έφυγε από το σπίτι του και μέχρι αργά τη νύχτα δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Σύμφωνα με το apopsilive.gr, το περιστατικό συνέβη στους Στόλους του Δήμου Γόρτυνας και αμέσως έθεσε σε συναγερμό τις Αστυνομικές Αρχές της Μεσαράς που ειδοποιήθηκαν από τους γονείς για την εξαφάνιση του παιδιού από το σπίτι.

Αγωνιώδης αναζήτηση

Στην αναζήτηση του παιδιού συμμετείχαν τέσσερα περιπολικά από την περιοχή της Μεσαράς ( ΑΤ Πύργου και ΑΤ Μοιρών) αλλά και άνδρες των ΤΑΕ, που για δύο περίπου ώρες χτένιζαν την ευρύτερη περιοχή προσπαθώντας να εντοπίσουν κάποιο ίχνος από τον 12χρονο.

Ο ανήλικος μαθητής εντοπίστηκε τελικά από εθελοντές πολίτες που συμμετείχαν στις έρευνες,  γύρω στις 11 χθες το βράδυ, καλά στην υγεία του, να περιπλανιέται πεζός σε αγροτική τοποθεσία, κοντά στο χωριό Λούρες.

Σημειωτέον ότι από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του ανήλικου παιδιού ενεργοποιήθηκαν ομάδες εθελοντών από τους Στόλους, τις Λούρες και το Ασήμι, όπου με κάθε διαθέσιμο μέσο, άλλοι με αυτοκίνητα και άλλοι πεζοί, κρατώντας φακούς νυκτός, άρχισαν να χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας το 12χρονο παιδί.

Στους Στόλους μάλιστα, όπου βρίσκεται το σπίτι αλλά και η επιχείρηση της οικογένειας-  ο πατέρας του παιδιού είναι ελαιουργός, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία- σήμανε συναγερμός,  καθώς κλήθηκε ο ιερέας της τοπικής ενορίας, ο οποίος για αρκετή ώρα, χτυπώντας την καμπάνα της εκκλησίας,  κινητοποίησε τους κατοίκους του χωριού ειδοποιώντας τους για το περιστατικό και για την επιχείρηση αναζήτησης του παιδιού. Την ίδια ώρα η αγωνία είχε κορυφωθεί για την οικογένεια και για τους συγγενείς του 12χρονου, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο μικρός, για ασήμαντη αφορμή, είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και περιπλανιόταν μέσα στη νύχτα.

Μικρο- παρεξήγηση

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, γύρω στις 19:00 μ.μ.  όταν ο 12χρονος και ενώ βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, προκλήθηκε μεταξύ τους κάποιο φραστικό επεισόδιο και κάποια μικρο-παρεξήγηση,  από αυτές που συνήθως λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στα αδέλφια.

Ωστόσο, η ευαισθησία του μικρότερου παιδιού φαίνεται ότι ήταν η αιτία που το οδήγησε να αφήσει ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο και να εξαφανιστεί από το σπίτι.

Στο μήνυμα του ο 12χρονος ζητούσε προκαταβολικά «Συγνώμη» για την πράξη του, στέλνοντας παράλληλα και ένα χαιρετισμό σε κάποιο φιλικό πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Αμέσως μετά και ενώ εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν στο σπίτι οι γονείς των παιδιών, αλλά ούτε και ο μεγαλύτερος αδελφός του, που εν τω μεταξύ είχε φύγει,  ο 12χρονος αποφάσισε να φύγει με τα πόδια, εγκαταλείποντας το σπίτι τους στους Στόλους και κατευθυνόμενος προς τις Λούρες.

Όταν επέστρεψαν οι δικοί του στο σπίτι, γύρω στις 10 το βράδυ, διαπίστωσαν την απουσία του μικρότερου παιδιού και διαβάζοντας το μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, άρχισαν να ανησυχούν. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία για το συμβάν και ξεκίνησαν την αναζήτηση του παιδιού, η οποία και είχε ευτυχώς αίσια έκβαση.

Ο μικρός, μετά τον εντοπισμό του, είπε στις Αστυνομικές Αρχές ότι «έφυγε από το σπίτι γιατί ήθελε να αναστατώσει τους δικούς του και να διαπιστώσει το ενδιαφέρον τους»!

Διαφήμιση
Διαφήμιση