HomeΚΡΗΤΗΗ ΝΟΔΕ Ηρακλείου για τα προαπαιτούμενα και την εκταμίευση της δόσης

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου για τα προαπαιτούμενα και την εκταμίευση της δόσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση προκειμένου να λάβει τη δόση των 2,8 δις εξέδωσε ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Εξοντώνουν τους αγρότες τα μέτρα της κυβέρνησης για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Οι αγρότες θυσιάζονται στο βωμό της ιδεοληπτικής εμμονής και της ανίκανης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τι κι αν η κυβέρνηση υποσχόταν στους αγρότες κλιμακωτή αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς, προκαταβολή φόρου στο 27%, ακατάσχετο στις επιδοτήσεις, χαμηλό συντελεστή υπολογισμού ΕΝΦΙΑ για παραγωγική γη, μικρότερες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες;

Το μόνο που τηρεί αυτή η κυβέρνηση είναι ότι κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λέει και υπόσχεται! Η αύξηση της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΟΓΑ στο 6,95% τίθεται σε ισχύ από 1-1-2017, αντί τέλη του 2019.

Η Κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι η προκαταβολή φόρου για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2014 θα ήταν στο 27% και όχι 55%, και στη συνέχεια κάλεσε τους αγρότες να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό μέχρι το 55%. Επίσης, η ρύθμιση προβλέπει προκαταβολή φόρου εισοδήματος 75% για το 2015 και 100% για το 2016 και μετά. Το ακατάσχετο των επιδοτήσεων έχει ανατραπεί, αφού η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι οι οφειλές των αγροτών θα κρατούνται από τις επιδοτήσεις.

Οι συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για φυσικά πρόσωπα και παραγωγική γη αυξάνονται. Οι φορολογικές επιβαρύνσεις και το ασφαλιστικό των αγροτών καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα και εξοντώνουν τους αγρότες! Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι ακριβώς αντίθετες από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της Κυβέρνησης προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση