HomeΚΟΣΜΟΣΠοιος κέρδισε το πρώτο debate στις ΗΠΑ -Σε άμυνα ο Τραμπ, προετοιμασμένη η Κλίντον

Ποιος κέρδισε το πρώτο debate στις ΗΠΑ -Σε άμυνα ο Τραμπ, προετοιμασμένη η Κλίντον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρώτο debate για τις φετινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ αποτελεί πλέον παρελθόν και απομένει να φανεί κατά πόσο η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ επηρέασαν τους ψηφοφόρους με τις «επιδόσεις» τους σε αυτό.

Τα πρώτα συμπεράσματα άρχισαν να βγαίνουν όμως. Και σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η Κλίντον φαίνεται να κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ πολλά δημοσιεύματα επικεντρώνονται σε απαντήσεις που έδωσε ο Τραμπ, αρνούμενος παλιότερες δηλώσεις του, με την πραγματικότητα όμως να τον διαψεύδει.

Παρά την επιθετικότητα που επέδειξε ο μεγιστάνας, βρέθηκε σε άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του debate, σχολιάζουν αρκετά ξένα ΜΜΕ. «Σχεδόν ολόκληρο το βράδυ απολογούνταν, για το ταμπεραμέντο του, το πώς αντιμετωπίζει τις γυναίκες και τις μειονότητες, το πόσο έτοιμος είναι για να γίνει πρόεδρος, όπως και τη διαιώνιση των ψευδών ισχυρισμών του για τον τόπο γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα», σχολιάζει η Washington Post.

Η Κλίντον μιλούσε για λεπτομερείς πολιτικές και με προετοιμασμένες «πιασάρικες» φράσεις, συνεχίζει το δημοσίευμα και προσπάθησε να δημιουργήσει αμφιβολίες για τη σοβαρότητα των προτάσεων του Τραμπ.

«Ενώ οι επιθέσεις της Κλίντον ήταν μετρημένος, ο Τραμπ ήταν νευρικός και απείθαρχος», σχολιάζει ακόμη η Washington Post, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών διέκοπτε διαρκώς τόσο την Κλίντον όσο και τον συντονιστή του debate, Λέστερ Χολτ, ενώ αρκετές φορές ανέβασε τον τόνο της φωνής του.

Το CNN έθεσε στους αναγνώστες της ιστοσελίδας του το ερώτημα για το ποιος κέρδισε το debate, με το 62% να επιλέγει την Κλίντον.

Guardian: Επιβλητική η Κλίντον

Η εμφάνιση της Κλίντον στο debate ήταν επιβλητική, σύμφωνα με τον Guardian, που σχολιάζει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών μιλούσε με ευκολία για λεπτομέρειες πολλών τομέων της πολιτικής, τις οποίες δεν μπορούσε να «αγγίξει» ο Τραμπ.

Σε μία πρώτη ανάλυση της «μονομαχίας», η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η καλύτερη ατάκα του Τραμπ ήταν «Η Χίλαρι έχει εμπειρία, αλλά είναι κακή εμπειρία», ενώ η καλύτερη φράση της Κλίντον ήταν «Νομίζω ότι ο Ντόναλντ μόλις με έκρινε επειδή προετοιμάστηκα για αυτό το debate. Ναι, το έκανα. Και ξέρετε για τι άλλο προετοιμάστηκα; Προετοιμάστηκα για να γίνω πρόεδρος. Και αυτό είναι κάτι καλό».

Ακόμη, ο Guardian σχολιάζει ότι ο Τραμπ έχασε γρήγορα το ύφος του μετά από το πρώτο μισάωρο, με αποτέλεσμα να διακόπτει όλο πιο άτσαλα.

Η αντίδραση των αγορών

Οι ασιατικές μετοχές ανέκαμψαν, καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι πιστεύουν πως η Κλίντον κέρδισε τον Τραμπ, στο πρώτο debate.

«Οι αγορές έχουν την τάση να βλέπουν την Κλίντον ως την υποψήφια του status quo, καθώς ξέρουν τι θα σημαίνει μία προεδρία Τραμπ για την εξωτερική πολιτική, το εμπόριο και την οικονομία των ΗΠΑ», γράφει το Reuters.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση