HomeΚΡΗΤΗΟικογενειακώς στη φυλακή ο μεγαλέμπορος της κοκαΐνης – Ξέσπασε σε κλάματα ο 15χρονος γιος του

Οικογενειακώς στη φυλακή ο μεγαλέμπορος της κοκαΐνης – Ξέσπασε σε κλάματα ο 15χρονος γιος του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη φυλακή … οικογενειακώς οδηγούνται ο 45χρονος μεγαλέμπορος κοκαΐνης, η 37χρονη σύζυγός του αλλά και ο 15χρονος γιος του, μετά από την ολοκλήρωση των απολογιών τους στον ανακριτή Ηρακλείου.

Τα τρία άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ ο παππούς της οικογένειας, ο πατέρας δηλαδή του 45χρονου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης των δικαστικών αρχών για την προφυλάκιση ολόκληρης της οικογένειας, ο 15χρονος γιος του μεγαλοδιακινητή κοκαΐνης ξέσπασε σε κλάματα, ενώ ψυχολογικό ράκος ήταν και η 37χρονη μητέρα του.

Τα μέλη της οικογένειας οδηγήθηκαν διαδοχικά στον Ανακριτή και όπως ήταν αναμενόμενο αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους.

Οι ρόλοι και των τεσσάρων μελών της οικογένειας στις αγοραπωλησίες και συναλλαγές της κοκαΐνης ήταν συγκεκριμένοι. Μάλιστα, οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που είχε στήσει ο 45χρονος ήταν ιδιαίτερα καλοστημένο, αποκομίζοντας κέρδη πολλών χιλιάδων ευρώ στον εμπνευστή του.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ο 45χρονος ταξίδευε μέχρι την Ολλανδία για να προμηθευτεί “πρώτο πράμα”. Το ταξίδι του κάθε φορά διαρκούσε 15-20 μέρες επιλέγοντας την καλύτερη ποιότητα, προκειμένου να την μοσχοπουλήσεις στους πελάτες του, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Εξάλλου η ακριβή ζωή, που έκανε τόσο ο ίδιος όσο και κι όλη η οικογένεια μαρτυρούν και τα κέρδη της “επιχείρησης”, περιλαμβάνοντας ακριβά ταξίδια για όλους στο εξωτερικό, ακριβά εστιατόρια, πολυτελή αυτοκίνητα και γενικότερα μία ζωή… ιδιαίτερα άνετη εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Όταν επέστρεφε από την Ολλανδία, την επεξεργαζόταν κατάλληλα, τη χώριζε σε ποσότητες, σύμφωνα με τις παραγγελίες και έφτιαχνε τις συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση.

Στη συνέχεια έκρυβε τις συσκευασίες σε ελαιώνα στο Λαράνι, που ανήκει στην 37χρονη, μια και ο ίδιος κατάγεται από διπλανό χωριό.

Η 37χρονη σύζυγος αναλάμβανε το δεύτερο κομμάτι της “επιχείρησης”.

Εκείνη “έσπρωχνε” τις ποσότητες στο πλούσιο πελατολόγιο τους, αν και σε πολλές περιπτώσεις στις συναλλαγές πήγαινε και ο “αρχηγός” της οικογένειας.

Ο “προπομπός”

Ιδιαίτερα σημαντικός ήταν και ο ρόλος του 15χρονου γιου του ζευγαριού.

Ο 15χρονος αναλάμβανε το ρόλο του “προπομπού” κάθε φορά που πήγαιναν για να πουλήσουν την κοκαίνη.

Προπορευόταν λοιπόν με αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, αν και φυσικά δε διέθετε άδεια οδήγησης, τσεκάροντας μήπως και στο δρόμο συναντήσουν μπλόκο της αστυνομίας. Πίσω του ακριβώς ακολουθούσε ο πατέρας ή μητέρα “φορτωμένοι”.

Σε περίπτωση που στο δρόμο τους τύχαιναν αστυνομικοί και σταματούσαν τον 15χρονο, το δεύτερο όχημα είτε θα περνούσε χαλαρά από εκείνους είτε θα άλλαζε δρόμο και θα εξαφανιζόταν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι η οικογένεια έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους της, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η 37χρονη μάνα και ο ανήλικος γιος δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τον 45χρονο πατέρα και εγκέφαλο του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης στην Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχουν στις παράνομες δραστηριότητες του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση