HomeΚΡΗΤΗΟι Γερμανοί ψήφισαν και φέτος… Κρήτη – Αύξηση κρατήσεων

Οι Γερμανοί ψήφισαν και φέτος… Κρήτη – Αύξηση κρατήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισπανία, Ελλάδα και Βουλγαρία παρέμειναν δημοφιλείς προορισμοί των Γερμανών και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων στα αεροδρόμια των κυριότερων προορισμών τους, που καταγράφει ο πάροχος κρατήσεων πακέτων διακοπών στη γερμανική αγορά TravelTainment.

Σύμφωνα με το tornosnews.gr, τα στοιχεία δείχνουν αύξηση κρατήσεων κατά 14% στη Ρόδο και 4% στο Ηράκλειο τον Αύγουστο, έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι, ενώ η Βάρνα συνέχισε εντυπωσιακά με αύξηση 43% αυτό το μήνα.

Η Πάλμα, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στους προορισμούς των Γερμανών, είχε επίσης αύξηση 18%.

Καλά κινήθηκαν οι κρατήσεις και στα αεροδρόμια των Καναρίων Νήσων (Λας Πάλμας +24%, Ν.Τενερίφη +14%, Φουερτεβεντούρα +2%).

Αντίθετα, η Αττάλεια είχε μείωση 18% τον Αύγουστο (ποσοστό βελτιωμένο σε σχέση με το-46% τον Ιούλιο και το υψηλό διψήφιο ποσοστό μείωσης τους προηγούμενους μήνες) και η Χουργκάντα της Αιγύπτου μείωση 26%, συνεχίζοντας τη διψήφια πτώση της ζήτησης στον προορισμό φέτος.

Συνολικά, πάντως, οι πωλήσεις στη γερμανική αγορά διακοπών μειώθηκαν κατά 7,2% τον Αύγουστο, κυρίως λόγω της χαμηλής ζήτησης για την Τουρκία, όπως διαπίστωσε η μηνιαία ανάλυση των στοιχείων κρατήσεων σε 1.500 ταξιδιωτικά γραφεία από τους ερευνητές της GfK.

Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ήταν αδύναμες, ενώ και οι πωλήσεις για τις αρχές του χειμώνα ήταν χαμηλότερες σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι. Οι συνολικές αναχωρήσεις τον Αύγουστο (συμπεριλαμβανομένων όλων των κρατήσεων κατά τους προηγούμενους μήνες) ήταν δραματικά μειωμένες κατά 18,1% από πέρυσι. Μέχρι στιγμής, αυτό το καλοκαίρι μόνο τον Ιούλιο οι αναχωρήσεις είχαν θετικό πρόσημο- μόλις +0,3%.

Οι χειμερινές κρατήσεις, εξάλλου, τον Αύγουστο μειώθηκαν κατά 12%, παρά τις προσδοκίες των ταξιδιωτικών πρακτόρων για μια καλή ζήτηση σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως τα Κανάρια Νησιά και οι μακρινοί προορισμοί.

Συνολικά οι κρατήσεις του χειμώνα είναι επί του παρόντος 8,1% πίσω από τα επίπεδα του περασμένου έτους. Οι χειμερινές κρατήσεις πέρυσι τον Αύγουστο παρουσίαζαν ισχυρή αύξηση κατά 10,1%. Φέτος, μόνο τον Απρίλιο καταγράφηκε αύξηση και μάλιστα κατά 38% για τους χειμερινούς μήνες 2016/17.

Η τελευταία μηνιαία έρευνα από την IT Services δείχνει παρόμοιες τάσεις. Υπάρχει πτώση 3,7% στις συνολικές πωλήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους να περιοριστούν σε μια αύξηση μόλις 0,4%.

Οι πωλήσεις για ταξίδια αναψυχής μειώθηκαν κατά 7,8%, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα από τις κρατήσεις κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκαν κατά 6,6%, σύμφωνα με την έρευνα σε 2.500 ταξιδιωτικούς οργανισμούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση