HomeΚΟΣΜΟΣΝέα Υόρκη: Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί-Μπαν Κι Μουν για το Κυπριακό

Νέα Υόρκη: Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί-Μπαν Κι Μουν για το Κυπριακό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιείται αύριο το πρωί στη Νέα Υόρκη η τριμερής συνάντηση (Αναστασιάδη – Ακιντζί – Μπαν Κι Μουν, στη παρουσία και του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων όπως προκύπτει, μετά και τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Έιντε και την ειδική αντιπρόσωπο του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η συνάντηση θα ξεκινήσει με τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι δύο ηγέτες και στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα τοποθετηθεί εκ νέου για να κλείσει τη συζήτηση.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περί τα 45 λεπτά. Θα ακολουθήσει σύντομη δημόσια δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, με τους δύο ηγέτες να στέκονται δίπλα του.

Η ανακοίνωση που θα εκδοθεί για τις συνομιλίες αναμένεται να αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες θα συνεχίσουν την εντατικοποιημένη φάση των διαπραγματεύσεων επί όλων των κεφαλαίων του Κυπριακού, με στόχο να φτάσουν σε τελική λύση μέσα στο 2016.

Δηλαδή κάτι ανάλογο με την κοινή ανακοίνωση Τύπου της 14ης Σεπτεμβρίου. Το κείμενο αναμενόταν να οριστικοποιηθεί μετά και τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με το Μουσταφά Ακιντζί, απόψε.

Η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε και την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ διεξήχθη σε καλό κλίμα, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ζητά κάποιες διευκρινίσεις για δηλώσεις του ειδικού συμβούλου σε Τούρκους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με το Μουσταφά Ακιντζί. Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη με τους συμβούλους του, για την προετοιμασία της τριμερούς.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση