HomeΚΡΗΤΗΤεχνικά ζητήματα για νοσοκομείο και κέντρο αποκατάστασης επί τάπητος στο Δ. Αγ. Νικολάου

Τεχνικά ζητήματα για νοσοκομείο και κέντρο αποκατάστασης επί τάπητος στο Δ. Αγ. Νικολάου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην προμήθεια μικρού φορτηγού αυτοκινήτου, που θα χρησιμεύσει στο εξής, για την μεταφορά λημμάτων από την μονάδα τεχνικού νεφρού στον κλίβανο του νοσοκομείου αναμένεται να προχωρήσει – μέσω ιδιωτικής χορηγίας- ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά από σχετικό αίτημα τόσο του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο αλλά και της Διοικήτριας των διασυνδεομένων νοσοκομείων του νομού κ. Μαρίας Σπινθούρη, με την οποία συναντήθηκε την εβδομάδα που διέρρευσε.

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο δημαρχείο η κ.Σπινθούρη, ενημέρωσε για τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν στο υφιστάμενο κτίριο, κάνοντας επίσης γνωστό, ότι το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, καλύπτει σήμερα το 50-60% των οργανικών θέσεων, σύμφωνα με τον υφιστάμενο οργανισμό, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη για άμεση αναθεώρηση .

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σε επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους αντιδημάρχους ( τεχνικών θεμάτων – καθαριότητας), εξέφρασε την βούληση του δήμου, να συνδράμει ουσαστικά στην αντιμετωπιση τεχνικών ζητημάτων (βαψίματα,συντηρήσεις κουφωμάτων) και συντηρήσεων, προκειμένου να συνδράμει στο μέτρο του δυνατού στον ευπρεπισμό του κτιρίου.

IMG_20160922_104907 (1) 1

Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης «Το Κέντρο Αποκατάστασης στη Νεάπολη, είναι μια δομή, η οποία αναμένεταινα στηρίξει όχι μόνο τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, αλλά και ολόκληρο το νησί δεδομένου, ότι δεν υπάρχει ανάλογη μονάδα. Το κέντρο αυτό, πρώτιστα αναμένεται να στηρίξει την τοπική κοινωνία της Νεάπολης, αποτελώντας μια αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή».

Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την παραπάνω συνάντηση, κάνοντας επίσης γνωστό : ότι ήδη έχει υπάρξει σχετική συζήτηση με τον Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ Γεράσιμο, αναφορικά με το ζήτημα ιεράρχησης των προτεραιοτήτων που θα πρέπει να τεθούν, προκειμένου με την συνεργασία και του διοικητού του «Διαλυνάκειου» Νοσοκομείου Νεάπολης, ν΄ επαναδρομολογηθεί η διαδικασία κυρίως της διασφάλισης (σ.σ υπήρξε πρόταση στον αρμόδιο Γ.Γ του υπ. Υγείας) ποσού το οποίο θα διατεθεί σε ιδιωτικό γραφείο για την σύνταξη της οριστικής μελέτης ανέγερσης του κέντρου.

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό, ζητήθηκε από την διοικήτρια των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Ν.Λασιθίου κ. Μ. Σπινθούρη, η συλλογή όλων εκείνων των πληροφοριών που χρειάζονται,ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα για τον όλο σχεδιασμό, καθώς και για την συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται, για την οριστική μελέτη, ώστε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί α είναι κθόλα νόμιμη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση