HomeΚΟΣΜΟΣΟκτώ πυροσβέστες πέθαναν εν ώρα καθήκοντος

Οκτώ πυροσβέστες πέθαναν εν ώρα καθήκοντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οκτώ πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους ενώ μάχονταν για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε μια αποθήκη ανατολικά της Μόσχας σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Τα πτώματα των πυροσβεστών εντοπίστηκαν αφού είχε χαθεί κάθε επαφή μαζί τους ενώ προσπαθούσαν από χθες το βράδυ να κατασβέσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια αποθήκη πλαστικών στα περίχωρα της Μόσχας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Οι σοροί των οκτώ συναδέλφων μας ανακαλύφθηκαν στην κύρια περιοχή όπου επικεντρώνονταν οι έρευνες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Μέχρι το τέλος είχαμε την ελπίδα ότι θα τους βρίσκαμε ζωντανούς. Όμως λόγω του ότι οι φλόγες ήταν πολύ μεγάλες, επικρατούσαν πολύ αυξημένες θερμοκρασίες και έβγαινε πυκνός καπνός. Ηταν αδύνατο να οι πυροσβέστες βγουν από κει».

Οι πυροσβέστες αυτοί ήταν ανάμεσα στους πρώτους που έφθασαν στο σημείο της πυρκαγιάς και βοήθησαν ώστε να απομακρυνθούν οι 100 υπάλληλοι που εργάζονταν στην αποθήκη, ανέφεραν ρώσοι αξιωματούχοι.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων διευκρινίζει πως μάχονταν με τις φλόγες στη στέγη του κτιρίου όταν κατέρρευσε. Η φωτιά σβήστηκε τελικά σήμερα το πρωί στις 07:44 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας).

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση